Υποψήφιος ένορκος ζήτησε αυτόγραφο από τον κατηγορούμενο "βαρώνο των ναρκωτικών" Ελ Τσάπο. Τί αποφάσισε το δικαστήριο


Ένα σπάνιο περιστατικό συνέβη στη δίκη του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκούσμαν, ενός από τους πιο διαβόητους εμπόρους ναρκωτικών του πλανήτη. Ένας υποψήφιος ένορκος ζήτησε αυτόγραφο από τον κατηγορούμενο, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας επιλογής ενόρκων στη δίκη που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη.
Ο Μεξικανός «βαρώνος των ναρκωτικών» κατηγορείται πως εισήγαγε στις ΗΠΑ συνολικά πάνω από 200 τόνους ναρκωτικών. Η δίκη του αναμένεται να διαρκέσει περίπου 4 μήνες.    Στην πρώτη μέρα επιλογής ενόρκων ο υποψήφιος, που ζει στη Νέα Υόρκη για περίπου 20 χρόνια άλλα έχει γεννηθεί στο Μεντεγίν της Κολομβίας, ανέφερε πως του αρέσουν οι αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές και ότι γνωρίζει καλά το θέμα του εμπορίου ναρκωτικών, λόγω της καταγωγής του.  
Το Μεντεγίν έγινε γνωστό σε όλον τον κόσμο καθώς ήταν το κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου κοκαΐνης την εποχή του Πάμπλο Εσκομπάρ.  Ο νεαρός υποψήφιος ένορκος φαίνεται ότι ρώτησε έναν κλητήρα του δικαστηρίου αν θα μπορούσε να έχει το αυτόγραφο του Ελ Τσάπο, ο οποίος ήταν ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στις ΗΠΑ, μετά τον Οσάμα μπιν Λάντεν.  
Ένας από τους εισαγγελείς ζήτησε να απορριφθεί από ένορκος ο νεαρός, επειδή είναι «ερωτευμένος» με τον Ελ Τσάπο. Ο συνήγορος υπεράσπισης όμως είχε διαφορετική άποψη. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως και ο ίδιος έχει στην κατοχή του αυτόγραφο του Τσαρλς Μάνσον και δύο ηγετών της Χαμάς.
«Προφανώς δεν είμαι οπαδός τους. Ίσως τον ενδιαφέρουν απλά αυτόγραφα από κακόφημους διάσημους. Όπως και εμένα», ανέφερε ο δικηγόρος του Ελ Τσάπο. Ο δικαστής παρενέβη και  ρώτησε τον υποψήφιο ένορκο γιατί ζήτησε αυτόγραφο από τον κατηγορούμενο. Και εκείνος απάντησε: «Επειδή είμαι κατά κάποιο τρόπο θαυμαστής του».
Το αποτέλεσμα ήταν να το διαγράψουν αμέσως από τον κατάλογο των πιθανών ενόρκων.   Ο ίδιος ο κατηγορούμενος που καθόταν στο εδώλιο φάνηκε να διασκεδάζει με το περιστατικό αυτό. (Πηγή: www.lifo.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά