Οι καλύτερες Νομικές Σχολές στον κόσμο για το 2018 (λίστα)


Τη λίστα με την κατάταξη των καλύτερων Νομικών Σχολών στον κόσμο για το 2018 παρουσίασε η QS World University Rankings που αποτελεί την πλέον αξιόπιστη και αποδεκτή αξιολόγηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων παγκοσμίως. Tις πρώτες θέσεις της κατάταξης μονοπωλούν οι Νομικές Σχολές Αμερικάνικων και Αγγλικών Πανεπιστημίων ενώ μεταξύ των θέσεων 250-300 βρίσκονται οι Νομικές Σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Οι 10 καλύτερες Νομικές Σχολές παγκοσμίως είναι:
1.Πανεπιστήμιο Harvard, USA
2. Πανεπιστήμιο Cambridge , UK
3.Πανεπιστήμιο Oxford, UK
4.Πανεπιστήμιο Yale, USA
5.Πανεπιστήμιο Stanford, USA
6.Πανεπιστήμιο New York, USA
7.Πανεπιστήμιο California, Berkeley, USA
8.Πανεπιστήμιο Melbourne, Australia
9. London School of Economics and Political Science (LSE), UK
10.Πανεπιστήμιο Columbia, USA
Το σύστημα αξιολόγησης QS περιλαμβάνει τις παγκόσμιες συνολικές και θεματικές κατατάξεις που αξιολογούν τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου με τη μελέτη 48 διαφορετικών μαθημάτων και πέντε σύνθετων τομέων διδασκαλίας, σε πέντε ανεξάρτητες περιφέρειες (Ασία, Λατινική Αμερική, Ευρώπη και Κεντρική Ασία, Αραβική Περιφέρεια και BRICS).
Όντας η μόνη διεθνής κατάταξη που έλαβε την έγκριση της IREG (Ιnternational Ranking Expert Group), η κατάταξη της QS θεωρείται ως μία από τις τρεις πιο ευρέως διαδεδομένες πανεπιστημιακές βαθμολογίες στον κόσμο, μαζί με την Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Κατάταξη των Πανεπιστημίων και την Παγκόσμια Κατάταξη Πανεπιστημίων Ανώτατης Εκπαίδευσης των Times. (πηγή: topuniversities.com/wikipedia)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά