Αποφάσεις του ΔΣ Πειραιά σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική


Το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά συνήλθε την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018, σε έκτακτη συνεδρίαση, ενόψει των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την Αττική.
Το Διοικητικό Συμβούλιο:
-Εκφράζει την βαθύτατη οδύνη του για την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών, τον τραυματισμό ακόμα περισσότερων συμπολιτών μας και την ανυπολόγιστη καταστροφή σε φυσικό περιβάλλον και περιουσίες.
-Επισημαίνει τις βαρύτατες ευθύνες που φέρουν διαχρονικά οι αρμόδιοι φορείς για τα κενά στον κρίσιμο τομέα της πολιτικής προστασίας και της πρόληψης των φυσικών καταστροφών.
-Εξαίρει τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, των εθελοντών και όλων όσων συνέδραμαν στην αντιμετώπιση της καταστροφής.
-Αποφάσισε να συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών των πυροπλήκτων με το ποσό των € 5.000 για την προμήθεια αγαθών, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων φορέων.
-Καλεί τα μέλη του να συνεισφέρουν και εκείνα οικονομικά στη στήριξη των πληγέντων μέχρι και την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό που θα ανοιχθεί ειδικά για την περίπτωση και θα ανακοινωθεί άμεσα, είτε με απευθείας προσφορά χρηματικού ποσού στο Ταμείο του Συλλόγου και στο Γραφείο Προεισπράξεων του Πρωτοδικείου Πειραιά (3ος όροφος).
-Καλεί, επίσης, τα μέλη του σε εθελοντική αιμοδοσία για την κάλυψη των αναγκών των τραυματιών από τις φονικές πυρκαγιές, στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Τζανείου Νοσοκομείου καθημερινά από 8:30 έως 18:00 και το Σάββατο από 9:00 έως 13:30.
-Ζητεί, τέλος, να νομοθετηθούν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις φορολογικές, πιστωτικές και εν γένει οικονομικές τους υποχρεώσεις. (dspeiraia.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά