Ποινικό αδίκημα η φωτογράφηση κάτω από φούστες γυναικών (upskirting) στην Μ.Βρετανία


Αδίκημα που θα τιμωρείται με ποινή έως και δύο χρόνια φυλάκιση αναμένεται να γίνει στη Μεγάλη Βρετανία το να βγάζει κάποιος φωτογραφίες κάτω από τις φούστες ή τα φορέματα των γυναικών, καθώς η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να στηρίξει το σχετικό νομοσχέδιο.
«Αυτού του είδους η συμπεριφορά αποτελεί ειδεχθή παραβίαση της προσωπικής ζωής και προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στα θύματα», δήλωσε η υφυπουργός Δικαιοσύνης Λούσι Φρέιζερ.
Με το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί τη συμπεριφορά αυτή «στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα είναι ανεκτή και ότι οι δράστες θα τιμωρούνται», πρόσθεσε.
Η υφυπουργός Δικαιοσύνης Λούσι Φρέιζερ χαιρέτισε μάλιστα την εκστρατεία που ξεκίνησε η Τζίνα Μάρτιν, μια 26χρονη γυναίκα θύμα αυτής της συμπεριφοράς, που στα αγγλικά περιγράφεται με τον όρο “upskirting”.
Η Μάρτιν, που είχε ξεκινήσει εκστρατεία για την ποινικοποίηση της συμπεριφοράς αυτής, δήλωσε ότι η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης αποτελεί εξαιρετική είδηση «και αυτό χάρη σε όλες και όλους όσοι στήριξαν το αίτημά μας».
Η Τζίνα Μάρτιν ξεκίνησε αυτή την εκστρατεία το 2017 αφού δύο άνδρες πήραν φωτογραφία κάτω από τη φούστα της στη διάρκεια ενός φεστιβάλ στο Λονδίνο. Παρόλο που ενημέρωσε την αστυνομία, δεν ασκήθηκαν διώξεις.
Το νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται η ποινικοποίηση του “upskirting” τέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ έχει τη στήριξη όλων των κομμάτων. (huffingtonpost.gr)

Σχόλια