Δικαστήριο διέταξε την απομάκρυνση 30χρονου από το πατρικό σπίτι μετά από αγωγή έξωσης που έκαναν οι γονείς του (video)


Δικαστήριο της Νέας Υόρκης δικαίωσε τους γονείς ενός 30χρονου που αποφάσισαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου ο γιος τους να φύγει από το σπίτι, όπου έμεναν όλοι μαζί, διότι δεν συνέβαλε στα έξοδα του νοικοκυριού, δεν βοηθούσε στις δουλειές του σπιτιού, ενώ μάταια επιχειρούσαν να τον πείσουν να πιάσει δουλειά.
Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της πολιτείας της Νέας Υόρκης Ντόναλντ Γκρίνγουντ έξέδωσε διάταγμα με το οποίο ο 30χρονος Μάικλ Ροτόντο καλείται να μετακομίσει από την οικία των γονιών του στην πόλη Καμίλους, σε απόσταση 320 χλμ βορειοδυτικά της πόλης της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με δηλώσεις του Άντονι Αντοράντε, δικηγόρου του ζεύγους Μαρκ και Κριστίνα Ροτόντο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστορικού αυτής της σπάνιας δικαστικής οικογενειακής διένεξης που διήρκεσε 4 μηνες, ο Μάικλ Ροτόντο υποστήριξε ότι δεν ειδοποιήθηκε εγκαίρως για την έξωση και ζήτησε να του δοθεί ένα περιθώριο έξι μηνών για να μετακομίσει. «Δεν κατανοώ γιατί δεν μπορούσαν να περιμένουν λίγο ακόμη προτού φύγω από το σπίτι» δήλωσε ενώπιον του δικαστή ο 30χρονος.
«Ήθελα απλώς ένα λογικό χρονικό διάστημα προκειμένου να φύγω από το σπίτι, δεδομένου ότι δεν ήμουν πραγματικά προετοιμασμένος να στηρίξω τον εαυτό μου οικονομικά τη στιγμή που μου επιδόθηκαν οι ειδοποιήσεις για έξωση» εξήγησε ο 30χρονος στο τηλεοπτικό δίκτυο WSTM.
Ο δικαστής ωστόσο δεν συμφώνησε με τα επιχειρήματά του κρίνοντας το αίτημά του «σκανδαλώδες» και υπενθύμισε ότι οι γονείς του είναι οι ιδιοκτήτες του ακινήτου και έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν ποιος θα κατοικεί σε αυτό.
Με μαύρα γένια και καρέ μαλλιά, ο Μάικλ Ροτόντο υπογράμμισε ότι ένιωσε ξανά ζωντανός επιστρέφοντας στην οικογενειακή οικία όταν έχασε τη δουλειά του πριν από οκτώ χρόνια. Ωστόσο, οι σχέσεις τους επιδεινώθηκαν και δεν μιλιούνται πλέον μεταξύ τους, δεν του μαγειρεύουν ούτε του πλένουν τα ρούχα.Επιπλέον, ανέφερε ότι εργάζεται αλλά απέφυγε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.
Όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα, οι γονείς του είπαν ότι προσπαθούσαν, εδώ και αρκετούς μήνες, να πείσουν τον γιο τους να φύγει από το σπίτι τους. Μεταξύ των επίσημων εγγράφων που κατατέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου ήταν και πέντε γραπτές ειδοποιήσεις έξωσης, τις οποίες άρχισαν οι γονείς να στέλνουν στο γιο τους στις Φεβρουαρίου.
«Έπειτα από μια συζήτηση που είχαμε με τη μητέρα σου, αποφασίσαμε ότι πρέπει να φύγεις από το σπίτι αμέσως» έγραφε το ζεύγος σε μια από τις επιστολές. «Έχεις στη διάθεσή σου 14 ημέρες για να αποχωρήσεις. Δεν θα σου επιτραπεί να επιστρέψεις».
Σε μια άλλη ειδοποίηση, οι γονείς εμφανίζονται να προσφέρουν στον γιο τους 1.100 δολάρια ώστε να τον βοηθήσουν να βρει δουλειά και ένα διαμέρισμα για να μείνει, ενώ τον συμβουλεύουν πώς να τα βγάλει πέρα μόνος του. Ο ίδιος δέχθηκε το ποσό αλλά το δαπάνησε σε άλλα έξοδα, όπως ανέφερε.
«Υπάρχουν διαθέσιμες δουλειές ακόμα και για εκείνους με ένα φτωχό βιογραφικό όπως εσύ. Πιάσε μία! Πρέπει να δουλέψεις!» του γράφουν σε μια επιστολή. Σε μια άλλη με ημερομηνία 5 Μαρτίου, οι γονείς προειδοποιούν τον γιο ότι θα κινηθούν νομικά για να διασφαλίσουν ότι εκείνος θα φύγει από το σπίτι τους.
Ο δικαστής ζήτησε επίσης τη συνδρομή των υπηρεσιών προστασίας ενηλίκων διατυπώνοντας ανησυχίες για την άκρως τεταμένη σχέση μεταξύ των τριών.
Από την πλευρά του ο Μάικλ Ροτόντο επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Λέει ότι ο πατέρας και η μητέρα του κινήθηκαν νομικά εναντίον του ως "αντίποινα" διότι δεν μπορούσαν πλέον να βλέπουν τον εγγονό τους, την επιμέλεια του οποίου έχασε τον Σεπτέμβριο του 2017.
Σύμφωνα με μια έρευνα του Pew Research Center, σχεδόν το 1/3 (32,1%) των Αμερικανών ηλικίας 18-34 ετών ζούσε με τους γονείς του το 2016. (πηγή:skai.gr/photo:cosmopolitan.com)

Σχόλια