Δικαστής επιτέθηκε φραστικά σε άρρωστη κατηγορούμενη, η οποία πέθανε λίγες ημέρες μετά (video)


Αντιδράσεις και επικριτικά σχόλια έχει προκαλέσει η απαράδεκτη συμπεριφορά που επέδειξε μια δικαστής στη Φλόριντα των ΗΠΑ απέναντι σε μια άρρωστη γυναίκα. Η τελευταία, που εμφανίστηκε στο δικαστήριο καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, πέθανε λίγες μέρες αργότερα.
Το περιστατικό συνέβη πριν λίγες μέρες, όταν η δικαστής Merrilee Ehrlich επιτέθηκε φραστικά στην 59χρονη κρατούμενη, η οποία προσπαθούσε να της εξηγήσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Σύμφωνα με το CBS Miami, η οικογένειά της ανέφερε ότι έπασχε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έπρεπε να πάρει τα φάρμακά της.
Στο βίντεο από την δικαστική αίθουσα, η δικαστής λέει στην 59χρονη: "Δεν είμαι εδώ για να μιλήσω για την θεραπεία σας για το αναπνευστικό" ενώ την διέκοψε επανειλημμένως, λέγοντάς της να ακούει. "Κυρία, ούτε να λέτε 'ναι'. Απλά ακούστε".
Η 59χρονη, που ήταν κατηγορούμενη για ενδοοικογενειακή βία, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς εγγύηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στον ύπνο της λίγες μέρες μετά.
Ανώτερος δικαστής δήλωσε λίγα 24ωρα αργότερα ότι η συγκεκριμένη δικαστής δεν πρόκειται να επιστρέψει στο έδρανο. Επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί το καλοκαίρι και είχε καταθέσει τα σχετικά έγγραφα λίγες εβδομάδες πριν το το περιστατικό. (πηγή:news247.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά