Απέρριψε το Δικαστήριο της Ανδριανούπολης το νέο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών


Το 2ο Πλημμελειοδικείο Αδριανούπολης απέρριψε τη νέα αίτηση των δικηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, για αποφυλάκισή τους.
Με βάση το δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος, οι δύο δικηγόροι υπέβαλαν νέο αίτημα για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στη Φυλακή της Ανδριανούπολης, ωστόσο το Πλημμελειοδικείο αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής τους, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Οι Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου 2018, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η εφημερίδα «Milliyet» αναφέρει πως οι Μητρετώδης και Κούκλατζης κατηγορούνται για «εισβολή σε τουρκικό έδαφος».
Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε μιλήσει ανοιχτά για ανταλλαγή των Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, που διέφυγαν στην Ελλάδα, λίγες ώρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι πρόκειται για πραξικοπηματίες.
Ο Άρειος Πάγος έχει απαγορεύσει τελεσίδικα την έκδοση των οκτώ στην πατρίδα τους, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα της Άγκυρας, ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας εξετάζει το αίτημά τους για χορήγηση ασύλου. Η απόφαση αναμένεται τον προσεχή Μάιο.
Τόσο η ελληνική πλευρά, όσο και η ΕΕ, αρνούνται τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι οι δύο Έλληνες αξιωματικοί συνιστούσαν απειλή για την Τουρκία. (euronews.com)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά