Πυροβολισμοί κατά δικαστικού επιμελητή: Ανακοίνωση του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών- Διενέργεια προκαταρκτικής διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας μετά το επεισόδιο του πυροβολισμού που έλαβε χώρα στην εφημερίδα «Μακελειό», όταν δικαστικός επιμελητής πήγε να επιδώσει έγγραφο στον εκδότη της εφημερίδας, Στέφανο Χίο. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Το σύνολο των δικαστικών επιμελητών της χώρας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον συνάδελφό μας που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον τρόμο και τη βία και αναφερόμαστε βέβαια στο σημερινό περιστατικό με πυροβολισμό στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό».
Το κράτος Δικαίου οφείλει να συμπαρίσταται και να προστατεύει τους ανθρώπους που επιτελώντας το καθήκον τους, εφαρμόζουν τους νόμους. Έχουμε εγκαίρως ενημερώσει και προειδοποιήσει για τους κινδύνους που εγκυμονεί η συνεχιζόμενη καλλιέργεια αδιαφορίας και αμφισβήτησης των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων από διαφόρους.
Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται για όλους και απέναντι σε όλους και άπαντες οι πολίτες οφείλουν να συμμορφώνονται».
Στο μεταξύ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, για την καταγγελλόμενη επίθεση με πυροβολισμούς σε βάρος δικαστικού επιμελητή, το απόγευμα της Μ. Τετάρτης (04/04/2018).
Η εντολή του κ. Ζαγοραίου είναι να συλλεχθούν όλα τα στοιχεία για το περιστατικό, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απειλής, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και να εντοπιστεί ο δράστης.
Για το θέμα υπέβαλε αναφορά στην εισαγγελία ο δικαστικός επιμελητής, ο οποίος φέρεται να ισχυρίζεται ότι δράστης των πυροβολισμών ήταν ο εκδότης της εφημερίδας Στέφανος Χίος, στον οποίο είχε πάει για να παραδώσει δικαστικό έγγραφο.(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά