Καταδικάστηκε δικηγόρος για ψευδή κατάθεση σχετικά με την υπόθεση της ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές


Σε ποινή φυλάκισης ενός μήνα και χρηματικό πρόστιμο ύψους 20.000 δολαρίων καταδικάστηκε  ο Ολλανδός δικηγόρος Άλεξ Βαν Ντερ Ζβάαν, μετά την ομολογία του ότι είπε ψέματα στην ομάδα του εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνά ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη της εκστρατείας του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ με τη Μόσχα.
Ο 34χρονος δικηγόρος, ο οποίος είχε επαφές με τον πρώην αναπληρωτή επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, τον Ρικ Γκέιτς, είναι ο πρώτος που καταδικάζεται στο πλαίσιο της έρευνας για τυχόν ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016.
Ο Ζβάαν δήλωσε ένοχος για ψευδή κατάθεση στην ομάδα του Μιούλερ τον Φεβρουάριο, κάτι που τον έφερε αντιμέτωπο με ποινή φυλάκισης έξι μηνών.
Ο Ζβάαν είναι ο τέταρτος που δηλώνει ένοχος στην έρευνα του Μιούλερ, αφότου ο Τζορτζ Παπαδόπουλος και ο Μάικλ Φλιν ομολόγησαν επίσης ότι είπαν ψέματα για την υπόθεση. Ένοχος δήλωσε στην συνέχεια και ο Γκέιτς, ο οποίος έκτοτε συνεργάζεται με τις εισαγγελικές Αρχές.
Σε αντίθεση με τους άλλους κατηγορούμενος ο Ζβάαν δεν δέχτηκε να συνεργαστεί με την ομάδα που διεξάγει την έρευνα της πολύκροτης αυτής υπόθεσης. (πηγή: CNN)

Σχόλια