Δικαστής συνελήφθη να κλέβει τα εσώρουχα πρώην ασκούμενής του μέσα στο σπίτι της


Δικαστής από το Long Island των ΗΠΑ, παύθηκε προσωρινά από την άσκηση των καθηκόντων του, μετά τη σύλληψή του καθώς φέρεται ότι εισήλθε στο σπίτι πρώην ασκούμενης συνεργάτιδας του και έκλεψε τα εσώρουχα της. Μάλιστα τη στιγμή της σύλληψης, ο δικαστής Robert Cicale  βρέθηκε και με άλλα χρησιμοποιημένα εσώρουχα από άλλες φορές που είχε πάει στο σπίτι.
Ήδη έχει απαγγελθεί κατηγορία εναντίον του για διάρρηξη καθώς ομολόγησε ότι έχει κλέψει κατ’ επανάληψη εσώρουχα της πρώην συνεργάτιδάς του του χωρίς την άδειά της και χωρίς η ίδια να το γνωρίζει. Η εισαγγελική Αρχή ανέφερε ότι έχουν εντοπιστεί ακόμα 5 περιπτώσεις γυναικών που ο εν λόγω δικαστής τους έχει κλέψει τα εσώρουχά τους. Παρά την ομολογία του και τα αποδεικτικά στοιχεία ο δικαστής αρνείται ότι είναι ένοχος.
Ο κατηγορούμενος πλήρωσε εγγύηση ύψους 25.000 δολαρίων και πλέον υποχρεούται να φέρει συνεχώς μαζί του συσκευή GPS και να μην πλησιάζει την πρώην ασκούμενη του. Ο αρμόδιος εισαγγελέας δήλωσε πως πρόκειται για πολύ ανησυχητική υπόθεση καθώς ο κατηγορούμενος ως δικαστικός λειτουργός έχει ορκιστεί να προασπίζει το νόμο, ωστόσο τον παραβίασε με πολύ σοβαρό τρόπο.
Εναπόκειται πλέον στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης να αποφασίσει εάν ο Cicale θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του. Σύμφωνα πάντως με το κατηγορητήριο εναντίον του, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 15 χρόνια. (πηγή:abovethelaw.com/legalnews24.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά