Έκλεψε μια μελιτζάνα και δικαιώθηκε στο Δικαστήριο μετά από 9 χρόνια και δύο καταδίκες


Ένας 49χρονος άνδρας που προσπάθησε να κλέψει μία μελιτζάνα αξίας μερικών λεπτών του ευρώ αθωώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας έπειτα από εννέα χρόνια δικαστηρίων και μια διαδικασία που κόστισε στους Ιταλούς φορολογούμενους 7.000 με 8.000 ευρώ σε δικαστικά έξοδα, όπως αναφέρει η εφημερίδα LaRepubblica.
Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, το 2009 αστυνομικοί εντόπισαν έναν 49χρονο άνδρα σε ένα χωράφι στα περίχωρα του Λέτσε, στη νότια Ιταλία, με μια μελιτζάνα στα χέρια. Αφού συνελήφθη, ο άνδρας εξήγησε ότι προσπάθησε να κλέψει τη μελιτζάνα διότι ήταν άνεργος με ένα παιδί και είχε μεγάλη ανάγκη.
Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 300 ευρώ, ποινή που μειώθηκε σε δύο μήνες φυλάκιση και 120 ευρώ πρόστιμο σε δεύτερο βαθμό, σύμφωνα με την La Repubblica. Ωστόσο ο δικηγόρος του θεώρησε την απόφαση μη ικανοποιητική και προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
Τελικά αυτό δικαίωσε τον κατηγορούμενο, επικρίνοντας τα δύο προηγούμενα δικαστήρια επειδή δεν έλαβαν υπόψη τους ότι η κατηγορία ήταν εξαιρετικά ελαφριά. Το Δικαστήριο μάλιστα κατήγγειλε το γεγονός ότι οι φορολογούμενοι αναγκάστηκαν να επωμιστούν το δικαστικό κόστος της υπόθεσης που ανήλθε σε 7.000 με 8.000 ευρώ. (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχόλια