Η ζωή και το έργο 84χρονης δικαστή αντικείμενο ντοκιμαντέρ


Η ζωή της Δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Ruth Bader Ginsburg, η αξιοσημείωτη νομική της καριέρα και η μάχη της για ισότητα και κατά των διακρίσεων εναντίον των γυναικών, είναι το θέμα ενός ντοκιμαντέρ. Στο πρόσφατο τρέιλερ που κυκλοφόρησε, η Ginsburg ζητάει από τους άντρες να σταματήσουν την καταπίεση κατά των γυναικών.
Η ταινία, η οποία ονομάζεται RBG (από τα αρχικά του ονόματός της), πρόκειται να κυκλοφορήσει τον προσεχή Μάιο μετά την πρώτη της παρουσίαση στο Sundance Film Festival.
Το ντοκιμαντέρ σκηνοθετούν οι Betsy West και Julie Cohen, οι οποίοι χρησιμοποίησαν συνεντεύξεις με την Ginsburg, τους φίλους της, την οικογένεια της, τους συναδέλφους και άλλους πολίτες που την γνώρισαν, καθώς και αναμνήσεις της από τις ημέρες της στο Harvard στο σχολείο της Columbia σχολείο καθώς και πληροφορίες για το έργο της στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο.
«Δεν ζητώ καμιά χάρη για το φύλο μου», λέει η 84χρονη σήμερα Ginsburg, στο τρέιλερ για το επερχόμενο ντοκιμαντέρ, το οποίο κυκλοφορεί από τη Magnolia Pictures. «Το μόνο που ζητώ από τους συντρόφους είναι να πάρουν τα πόδια τους από τους λαιμούς μας» κατά τη μετάφραση της έκφρασης «All I ask of our brethren is that they take their feet off our necks».
Το τρέιλερ απεικονίζει την Ginsburg να μιλάει σε διάφορες εκδηλώσεις, με τους θαυμαστές της να την σταματούν πολλές φορές για να ζητήσουν να τραβήξουν μια φωτογραφία δίπλα της.
«Είμαι 84 ετών και όλοι θέλουν να βγάλουν φωτογραφία μαζί μου», αναφέρει η δικαστής.
Η ταινία RBG καταγράφει τη νομική σταδιοδρομία της Ginsburg και τα πρώτα της βήματα στον τομέα της δικαιοσύνης σε μια εποχή που «οι γυναίκες ήταν ανεπιθύμητες στο νομικό επάγγελμα».
Η Ginsburg είναι σήμερα μία από τις τρεις γυναίκες δικαστές μεταξύ των εννέα ανώτατων δικαστών, μαζί με την Έλενα Κάγκαν και τη Σόνια Σοτομαγιόρ.
«Συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θαυμάζουν τη δικαστή Ginsburg αλλά πραγματικά δεν γνωρίζουν την απίστευτη ιστορία της», δήλωσαν οι σκηνοθέτες για το ντοκιμαντέρ.
Ελπίζουν ότι η ταινία θα εμβαθύνει την αντίληψη του κόσμου για την προσωπικότητα της Ginsburg, προσθέτοντας: «Η ταινία αυτή θα δώσει στους ανθρώπους μια νέα αντίληψη ότι πέρα από την αξιοπιστία που έχει κατακτήσει, υπάρχουν πολλά περισσότερα σχετικά με τη γυναίκα αυτή για να θαυμάσουν». (dailymail.co.uk)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά