Αποζημίωση 6,45 εκ. δολάρια σε γυναίκα της οποίας ο πρώην φίλος «ανέβασε» γυμνές φωτογραφίες της στο διαδίκτυο


Ένα τεράστιο χρηματικό ποσό ως αποζημίωση επιδίκασε δικαστήριο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ εις βάρος ενός άνδρα που κατηγορήθηκε ότι ανάρτησε γυμνές φωτογραφίες της πρώην φίλης του στο διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα, το ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο της Καλιφόρνια αποφάσισε την επιβολή αποζημίωσης ύψους 6,45 εκατομμυρίων δολαρίων στον Ντέιβιντ Έλαμ, με την κατηγορία πως διένειμε γυμνές φωτογραφίες της πρώην συντρόφου του μέσω ίντερνετ.
Όπως αναφέρουν οι δικηγόροι της κοπέλας, πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη αποζημίωση για θύμα πορνογραφικής εκδίκησης που δεν ήταν διασημότητα.
Η γυναίκα η οποία κράτησε την ανωνυμία της, ωστόσο καταχωρήθηκε ως Τζειν Ντόε στα δικαστικά πρακτικά, έκανε αγωγή κατά του άνδρα, στο αστικό δικαστήριο. Υποστήριξε πως έπεσε θύμα παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, πλαστοπροσωπίας στο διαδίκτυο με πρόθεση να την βλάψει και εκ προθέσεως πρόκλησης συναισθηματικής δυσφορίας.
Να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ ως αποζημίωση σε υπόθεση πορνογραφικής εκδίκησης μη διασημοτήτων ήταν 8,9 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία έλαβε ένα ζευγάρι στο Σιάτλ, την προηγούμενη χρονιά.(πηγή:iefimerida.gr)

Σχόλια