Καταδικάστηκε η 17χρονη Παλαιστίνια για διακεκριμένη βία εναντίον δύο Ισραηλινών στρατιωτών


Η 17χρονη ακτιβίστρια Ahed Tamimi από την Παλαιστίνη η οποία κατηγορούνταν για διακεκριμένη βία και άλλες 11 κατηγορίες μετά από τη δημοσίευση ενός βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στο facebook, το οποίο τη δείχνει να σπρώχνει, να χαστουκίζει και να κλωτσάει δύο ισραηλινούς στρατιώτες στο χωριό της, το Nabi Saleh, στις 15 Δεκεμβρίου 2017, καταδικάστηκε τελικά για τις 4 από τις 12 κατηγορίες εναντίον της, συμπεριλαμβανομένης της υποκίνησης σε βία, της διακεκριμένης επίθεσης και της παρακώλυσης του έργου των ισραηλινών στρατιωτών. Η Ahed καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 σέκελ (περίπου 1.200 ευρώ) με τριετή αναστολή μετά από διακανονισμό στο στρατοδικείο της Ofer στην κατεχόμενη περιοχή της Δυτικής Όχθης.
Η μητέρα της, Nariman, καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση με πρόστιμο 6.000 σέκελ (περίπου 1.400 ευρώ) και με τριετή αναστολή για συμμετοχή σε επίθεση κατά στρατιώτη, για παρακώλυση του έργου του στρατιώτη και για υποκίνηση βίας. Στη ξαδέρφη της Ahed, Noor, επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 σέκελ (περίπου 500 ευρώ).
Η Ahed Tamimi συνελήφθη στις 19 Δεκεμβρίου του 2017 μετά από τη διαδικτυακή δημοσίευση ενός βίντεο από την μητέρα της, Nariman, επίσης γνωστή ακτιβίστρια, το οποίο έδειχνε το διαπληκτισμό της με ισραηλινούς στρατιώτες. Η Nariman Tamimi συνελήφθη αργότερα την ίδια μέρα, ενώ η ξαδέρφη της Ahed, Nour Tamimi, συνελήφθη το επόμενο πρωί.
Η Ahed ήρθε αντιμέτωπη με τους Ισραηλινούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο χωριό Nabi Saleh ενάντια στην πρόσφατη απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ  Donald Trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Η συνεχιζόμενη κράτηση της Παλαιστίνιας έφηβης ακτιβίστριας Ahed Tamimi είναι μια σκανδαλώδης προσπάθεια εκφοβισμού όλων όσων τολμούν να αμφισβητούν τις συνθήκες συνεχιζόμενης κατοχής, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία. (πληροφορίες από amnesty.gr)

Σχόλια