Παραιτήθηκε Υπουργός Δικαιοσύνης για μία ανάρτηση στο Facebook


Η υπουργός Δικαιοσύνης της Νορβηγίας Σίλβι Λίσταουγκ ανακοίνωσε την παραίτησή της, μετά τη δημοσίευση ενός προσβλητικού μηνύματός της στο Facebook.
Η παραίτηση της Λίσταουγκ, μέλους του δεξιού κόμματος της Προόδου (FrP), η οποία ανακοινώθηκε επίσης στο Facebook, απέτρεψε το ενδεχόμενο να τεθεί στην Βουλή θέμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της συντηρητικής πρωθυπουργού της χώρας Έρνα Σουλμπέργκ .
Η υπουργός δήλωσε:"Παραιτούμαι αλλά υπόσχομαι να μην σιωπήσω από το κοινοβούλιο".
Στις 9 Μαρτίου, η Λίσταουγκ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, δημοσιεύοντας στο Facebook ένα μήνυμα στο οποίο κατηγορούσε τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς, ότι θεωρούν "πως τα δικαιώματα των τρομοκρατών είναι πιο σημαντικά από την ασφάλεια του έθνους".
Η Λίσταουγκ τους κατηγορούσε ότι αντιτίθενται σε μια πρόταση που είχε στόχο να μπορεί να αφαιρεθεί η νορβηγική υπηκοότητα από αυτούς που απειλούν τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας, χωρίς να χρειάζεται απόφαση δικαστή.
Οι δηλώσεις της προκάλεσαν αντιδράσεις καθώς οι Εργατικοί ήταν ο κύριος στόχος του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ στις 22 Ιουλίου του 2011. Εκείνη την ημέρα, ο εξτρεμιστής σκότωσε 77 ανθρώπους σε διπλή επίθεση που εξαπέλυσε κατά της έδρας της κυβέρνησης, επικεφαλής της οποίας ήταν τότε ο Εργατικός Γενς Στόλτενμπεργκ, και μιας κατασκήνωσης της νεολαίας των Εργατικών στο νησί Ουτόγια.
Η ανάρτηση στο Facebook και η καθυστερημένη συγγνώμη, η οποία κρίθηκε ανειλικρινής, ώθησαν το σύνολο της αντιπολίτευσης να υποστηρίξει την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της Λίσταουγκ στο κοινοβούλιο, η οποία εγκυμονούσε τον κίνδυνο να πέσει η κυβέρνηση μειοψηφίας της δεξιάς στη Νορβηγία. (πηγή: euronews)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά