Ισόβια στην παπαδιά και στον εραστή της για τη δολοφονία 54χρονου ιερέα στη Φωκίδα


Σε ισόβια καταδικάστηκαν και στο δεύτερο βαθμό η παπαδιά και ο εραστής της για την δολοφονία του 54χρονου ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου από τη Φωκίδα από Εφετείο της Πάτρας. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 3 χρόνια επιπλέον για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.
Σύμφωνα με το thebest.gr, η παπαδιά κατέρρευσε μέσα στη δικαστική αίθουσα στο άκουσμα της απόφασης, ενώ η αδελφή του ιερέα δήλωσε ανακουφισμένη από την απόφαση.
Ο δικηγόρος της παπαδιάς, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, δήλωσε ότι θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο. Το έγκλημα είχε συμβεί το 2013 και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια για το έγκλημα.
Στην απολογία του ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας υποστήριξε: «Το να τον σκοτώσω θα ήταν απόδειξη της αγάπης μου. Πέρα από το ερωτικό μου πάθος δεν είχα άλλο κίνητρο». Ο ίδιος ομολόγησε ότι πάτησε τη σκανδάλη υποστηρίζοντας ότι η δολοφονία έγινε βάση σχεδίου που είχε οργανωθεί από την παπαδιά.
Όπως ανέφερε, αρχικά, όταν η παπαδιά του είπε ότι ο σύζυγος τη χτυπάει, εκείνος της πρότεινε να χωρίσει, ωστόσο εκείνη του απάντησε ότι δεν πρόκειται να το κάνει προκειμένου να μη χάσει την περιουσία της.
«Συνεχώς μου έλεγε ότι ο παπάς την χτυπούσε και ότι έπρεπε να βγει από τη μέση για να μη της φάει την περιουσία και ότι ξέρω τι πρέπει να κάνω. Τις πρώτες δύο φορές που μου ζήτησε να τον σκοτώσω, αρνήθηκα. Στην πορεία όμως με έπεισε. Θόλωσα, πήρα το όπλο και έριξα χωρίς να κοιτάξω… με κλειστά τα μάτια. Έφυγα αμέσως. Δεν πήρα ποτέ να απειλήσω κανέναν».
«Μου έλεγε ότι δε νοιαζόμουν για εκείνη, ότι δεν τη βοηθούσα και ότι δεν την αγαπούσα. Το να τον σκοτώσω θα ήταν η απόδειξη της αγάπης μου» ανέφερε στην απολογία του.
Εξηγώντας το λόγο για τον οποίο τα πήρε όλα πάνω του στο πρωτόδικο δικαστήριο τόνισε ότι η παπαδιά του είχε τάξει ότι θα τον βγάλει έξω επιστρατεύοντας τους καλύτερους δικηγόρους.
Η παπαδιά ήρθε αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ως ηθικός αυτουργός. Ανέφερε ότι πάντα βρισκόταν στο πλευρό του συζύγου της και ότι μόνοι αντιμετώπιζαν τις δυσκολίες, χωρίς εκείνη να έχει κανένα πρόβλημα ή παράπονο από τον ιερέα.
«Ακόμα και όταν πήρε την απόφαση να γίνει ιερέας και να μετακομίσουμε στο χωριό το δέχτηκα», ανέφερε τονίζοντας ότι είχε ελευθερία και ότι μπορούσε να κάνει ό,τι επιθυμούσε. Στο τέλος της απολογίας της η παπαδιά ζήτησε συγγνώμη και ανέφερε ότι όλα έγιναν άθελα της.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η κατάθεση του γιου της κατηγορουμένης, ο οποίος κατέθεσε ότι είχε δει τον δολοφόνο του πατέρα του κάποιες φορές και ότι είχαν μιλήσει τυπικά. «Οι γονείς μου τσακώνονταν συχνά. Από τη μία ο πατέρας μου ήταν πολύ οξύθυμος ενώ από την άλλη η μητέρα μου τον απαξίωνε και του φερόταν άσχημα. Ήξερα ότι για χρόνια είχε εξωσυζυγικές σχέσεις, αλλά ο πατέρας μου δεν ήξερε ακριβώς τι γινόταν. Όλο το χωριό ήξερε ότι η παπαδιά «γυρνάει» αλλά εγώ τα είχα ξεπεράσει αυτά. (πηγή:reader.gr)

Σχόλια