Πρωτοφανής υπόθεση ανθρωποκτονίας: 20χρονη καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλακή επειδή σκότωσε το σύζυγό της για περισσότερα κλικ στο YouTube


Μια πρωτοφανής δικαστική υπόθεση εκτυλίχθηκε στη Μινεσότα των ΗΠΑ. Μια εικοσάχρονη, η Μοναλίζα Περέζ, καταδικάστηκε να εκτίσει έξι μήνες φυλάκιση διότι πυροβόλησε και σκότωσε τον περασμένο Ιούνιο τον σύντροφό της, καθώς το ζευγάρι των νεαρών γύριζε ένα βίντεο που ήλπιζε πως θα το έκανε διάσημο μέσω του YouTube.
Η Μοναλίσα Περέζ, έγκυος στο δεύτερο παιδί του ζευγαριού όταν εκτυλίχθηκε η τραγωδία, ομολόγησε την ενοχή της στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. 
Ο σύζυγός της, Πέδρο Ρουίς, ο οποίος κράταγε μπροστά στο σώμα του έναν τόμο εγκυκλοπαίδειας, σίγουρος πως το χοντρό βιβλίο μπορούσε να σταματήσει τις σφαίρες του ημιαυτόματου πιστολιού Desert Eagle που είχε δώσει στην κοπέλα του για να του ρίξει, πέθανε ακαριαία. Ήταν μόλις 22 ετών.
Στη δίκη ο δικαστής στη Μινεσότα της επέβαλε ποινή έξι μηνών φυλάκισης, που συνοδεύεται από τον όρο του δικαστικού ελέγχου της για δέκα χρόνια. 
«Ο Πέδρο κι εγώ θα καταγράψουμε πιθανόν ένα από τα πιο επικίνδυνα βίντεο που έχουν γυριστεί ποτέ», είχε γράψει η νεαρή την ημέρα του δράματος στον λογαριασμό της στο Twitter. «ΔΙΚΗ ΤΟΥ ιδέα, όχι ΔΙΚΗ ΜΟΥ», τόνιζε.
Το ζευγάρι φαντασιωνόταν πως καταγράφοντας το παράτολμο κόλπο σε βίντεο και ανεβάζοντας το στο κανάλι του στο YouTube, θα κατάφερνε οι θεάσεις του (views) να απογειωθούν και να γίνει διάσημο. Πριν να το γυρίσουν, ο Πέδρο είχε δείξει στη σύντροφό του έναν άλλο χοντρό τόμο εγκυκλοπαίδειας, τον οποίο είχε χτυπήσει με σφαίρα που όμως δεν τον είχε διαπεράσει, για να την πείσει ότι το βιβλίο θα τον προστάτευε, εξήγησε η αστυνομία.
Μια θεία του νεαρού, η Κλαούντια Ρουίς, αφηγήθηκε τον Ιούνιο πως ο Πέδρο της είχε αναφέρει την ιδέα του. «Του είχα πει "μην το κάνεις αυτό, μην το κάνεις αυτό!"», είπε η γυναίκα στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KVLY. Αλλά «ήθελε περισσότερες θεάσεις» στο YouTube, της είχε απαντήσει, πρόσθεσε.
Πέρα από την ποινή φυλάκισης που της επιβλήθηκε, η Μοναλίσα Περέζ διατάχθηκε από το δικαστήριο ότι δεν θα προσπαθήσει ποτέ να βγάλει χρήματα από την υπόθεση, ενώ της απαγορεύθηκε η οπλοκατοχή. (protothema.gr)

Σχόλια