Loving: Η δικαστική μάχη για την αναγνώριση του διαφυλετικού γάμου

Στην Virginia των ΗΠΑ του 1958, ο Richard και η Mildred Loving είναι ερωτευμένοι και περιμένουν το πρώτο τους παιδί. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι ο Richard είναι λευκός, ενώ η Mildred έγχρωμη. Ο γάμος μεταξύ τους απαγορεύεται στην πολιτεία της Virginia λόγω της φυλετικής τους διαφοράς και έτσι αποφασίζουν να ταξιδέψουν μέχρι την Washington και να παντρευτούν εκεί, όπου επιτρεπόταν. Επιστρέφοντας όμως στη γενέτειρά τους, οι αρχές τους συνέλαβαν και τους προφυλάκισαν. Έπρεπε ή να χωρίσουν, ή να εγκαταλείψουν την Πολιτεία της Βιρτζίνια που θεωρεί τους διαφυλετικούς γάμους ποινικό αδίκημα για 25 χρόνια. Ή, φυσικά, να μεγαλώσουν το παιδί τους στη φυλακή. 
Τελικά υπακούν στο νόμο, όμως μετά από ένα ατύχημα που συνέβη σε ένα από τα παιδιά τους αποφασίζουν να αγωνιστούν, ώστε να μπορέσουν να γυρίσουν στο σπίτι τους και κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Έτσι, λοιπόν, και με την βοήθεια των νεαρών αλλά τολμηρών δικηγόρων Bernie Cohen και Phil Hirschkop ξεκινούν μια σειρά δικαστηρίων, ώστε να αναγνωριστεί ο γάμος τους και στην πολιτεία της Virginia. 
Το “Loving” (2016) αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά της αληθινής ιστορίας των Μίλντρεντ και Ρίτσαρντ Λόβινγκ και της δικαστικής μάχης που έδωσαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα. (Σκηνοθεσία: Jeff Nichols, Ηθοποιοί: Ruth Negga, Joel Edgerton, Will Dalton). 

Σχόλια