Καταδίκη δικηγόρου σε 4,5 χρόνια φυλάκιση επειδή έκλεβε τους πελάτες του

Σε 4,5 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε πρώην δικηγόρος που έκλεψε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από πελάτες του για να χρηματοδοτήσει τον πολυτελή τρόπο ζωής του. Ο 50χρονος Ρόμπερτ Μπεκ, από το Ιλινόις των ΗΠΑ, χειριζόταν περιουσιακές υποθέσεις πελατών, κυρίως ηλικιωμένων που ορισμένοι είχαν άνοια. Ο δικαστής της υπόθεσης είπε στον κατηγορούμενο δικηγόρο, όταν του ανακοίνωσε την ετυμηγορία: «Είχατε ιερό καθήκον πίστης απέναντι στους πιο ευάλωτους πελάτες που μπορεί να έχει ένας δικηγόρος».
Ο Μπεκ είχε δηλώσει ένοχος για την κατηγορία της κλοπής, παραδεχόμενος ότι έκλεψε σχεδόν 700.000 δολάρια από έναν αποβιώσαντα πελάτη του. Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, οι συνολικές κλοπές που διέπραξε ο Μπεκ από άλλους πελάτες, μπορεί να ανέρχονται στο 1 εκατομμύριο δολάριο.
Κατά την περίοδο της σύλληψης του, ο δικηγόρος ξόδευε περίπου 29.000 δολάρια το μήνα για έξοδα σπιτιού. Ο Μπεκ αντιμετώπισε πιθανή τιμωρία από 4 έως 15 χρόνια φυλάκιση, ενώ ο δικαστής ανέφερε ότι θα του επιβαλλόταν μεγαλύτερη ποινή εάν κάποιοι υποστηρικτές του δεν είχαν επιστρέψει κάποια χρήματα για λογαριασμό του. Επίσης του αναγνωρίστηκε ότι μέχρι τότε είχε ζήσει υποδειγματική ζωή και είχε λευκό ποινικό μητρώο. Ο Δικαστής αναγνώρισε επίσης τη μεταμέλεια του δικηγόρου, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια απολογήθηκε πριν την καταδίκη του, λέγοντας ότι θα αναλάβει την ευθύνη για το χάος που οι πράξεις του προκάλεσαν στην οικογένεια και στους πελάτες του. «Συνειδητοποιώ ότι έβλαψα το επάγγελμά μου» είπε ο Μπεκ, ο οποίος εκδιώχθηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο το 2016. (legalnews24/chicagotribune)

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εφόσον το άρθρο αφορά Αμερικανό δικηγόρο, και ο τίτλος του θα πρέπει να είναι <> και όχι σκέτο δικηγόρου, διότι, όπως είναι τώρα, δίνεται η εντύπωση ότι το άρθρο αφορά Έλληνα δικηγόρο. Ή μήπως αυτό ήταν το ζητούμενο του αρθρογράφου; Τόοοοοσοοοο μένος λοιπόν κατά των δικηγόρων της Ελλάδας; Τι θα έλεγε εκείνος εάν έγραφα σε εφημερίδα άρθρο με τίτλο <> και εννοούσα π.χ. Γάλλο δημοσιογράφο; Θα του άρεσε;
Ο χρήστης Legalnews24.gr είπε…
Μας συγχωρείτε για την...παράλειψη. Θα σας δώσουμε τα χρήματά σας πίσω.
Ο χρήστης Β. ΝΟΥΛΕΖΑΣ lawofficenoulezas@gmail.com είπε…
ο ακριβέσττερος τίτλος θα ήταν.Καταδίκη Δικηγόρου ΗΠΑ .ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊΤΑΙ ΕΣΦΑΛΜΈΝΗ ΕΝΤΎΠΩΣΗ.οπΌτε δεν θα χρειασθει να επιΣΤρεψετε Τα χρήματα..