Κάθειρξη 175 χρόνων στον πρώην γιατρό της ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ

Ολοκληρώθηκε η πολύκροτη δίκη του πρώην γιατρού της ολυμπιακής ομάδας ρυθμικής γυμναστικής των ΗΠΑ, Λάρυ Νάσαρ. Ο επί 20 χρόνια γιατρός της ομάδας καταδικάσθηκε σε 175 χρόνια κάθειρξη για την σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση 160 ανήλικων κοριτσιών, τα οποία μάλιστα εκβίαζε για να μη μιλήσουν.
Η δικαστής Rosemarie Aqualina, ενώ ανακοίνωνε την ποινή, στράφηκε στον Νάσαρ και του είπε ότι «θα είναι στο σκοτάδι για το υπόλοιπο της ζωής του».
«Όσο ήταν τιμή μου και προνόμιο να ακούσω τα κορίτσια που επέζησαν από σας, άλλο τόσο είναι τιμή μου και προνόμιο να σας καταδικάσω. Γιατί, κύριε, δεν αξίζετε να περπατήσετε ξανά έξω από τη φυλακή. Μόλις υπέγραψα την θανατική σας καταδίκη» δήλωσε υποτιμητικά η δικαστής.
Στο άκουσμα της ποινής, τα κορίτσια ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς και ανακούφισης.
Πολλά από τα θύματα – αρκετά από τα οποία ήταν μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη – ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τον γιατρό της ομάδας για να λάβουν ιατρική βοήθεια λόγω τραυματισμών που είχαν υποστεί κατά τη διάρκεια της αθλητικής δραστηριότητάς τους.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, στην αίθουσα του δικαστηρίου του Μίσιγκαν, για πολλές μέρες ακούστηκαν συγκλονιστικές μαρτυρίες από τις αθλήτριες, αλλά και από τους γονείς των θυμάτων – μάλιστα μία κοπέλα αυτοκτόνησε το 2009, σε ηλικία πια 23 ετών, γιατί δεν μπορούσε να ξεπεράσει την κατάθλιψη. (newreport.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά