Δικαστική αντιπρόσωπος δικάστηκε για παρατυπίες στις εκλογές του 2014

Mε απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου έπαυσε υφ’ όρων δυνάμει του άρθρου 8 του Ν. 4411/2016 τη δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος δικαστικής αντιπροσώπου στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαϊου 2014 για παράβαση των άρθρων 66, 91, 93, 94 118ΠΔ 26/12.
Η δικαστική αντιπρόσωπος, δικαστική υπάλληλος σε Πρωτοδικείο εκτός Ρόδου, είχε αναλάβει την διεκπεραίωση της εκλογικής διαδικασίας σε εκλογικό τμήμα της Καρπάθου.
Εφέρετο να μην υπέβαλε αναφορά στον Έφορο των εκλογών για το τι έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας παρότι υποχρεούτο προς τούτο και περαιτέρω κατηγορήθηκε ότι επέδειξε συμπεριφορά ασυμβίβαστη στα καθήκοντα που της είχαν ανατεθεί.
Όπως κατέθεσε μάρτυρας ενώπιον του δικαστηρίου, καθυστέρησε επί τριήμερο να παραδώσει τα αποτελέσματα του εκλογικού της τμήματος, παρότι υπήρχε επείγων λόγος για την ανακήρυξή τους καθότι υπήρξαν επαναληπτικές εκλογές και περαιτέρω διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις στο πρακτικό που παρέδωσε με αποτέλεσμα να αναγκαστούν δύο Πρωτοδίκες να επαναλάβουν την καταμέτρηση.
Ο μάρτυρας υποστήριξε ακόμη ότι ο σάκος με το εκλογικό υλικό δεν παρελήφθη επίσημα κι ότι εγκαταλείφθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Η ίδια, απολογούμενη τόνισε ότι σημειώθηκαν επεισόδια κατά την εκλογική διαδικασία που δεν έκρινε σκόπιμο να αναφέρει στον Έφορο και ότι περαιτέρω ήλθε στο νησί με πλοίο της γραμμής που καθυστέρησε να φτάσει στη Ρόδο.
Ενώ αναγνώρισε ότι υπήρξαν λάθη στο πρακτικό των εκλογών τόνισε ότι δεν της ζητήθηκε να φτιάξει άλλο κι ότι όταν έφτασε στη Ρόδο στις 23.00 της 21ης Μαΐου 2017 στο δικαστήριο δεν ήταν κανείς πλην του αστυνομικού φύλακα. (Πηγή:www.dimokratiki.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά