Σε δίκη παραπέμπεται ο πανεπιστημιακός για τη διπλή δολοφονία της συζύγου και της γιαγιάς της με αρσενικό

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης παραπέμπεται να δικαστεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο 45χρονος πανεπιστημιακός, ο οποίος κατηγορείται για τη διπλή δολοφονία της συζύγου του και της γιαγιάς της με αρσενικό.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον παραπέμπει σε δίκη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε ο 45χρονος φέρεται ότι δηλητηρίασε την 35χρονη σύζυγό του και την 85χρονη γιαγιά της με αρσενικό. Οι δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους τον Αύγουστο του 2013 με διαφορά λίγων ημερών. Ο θάνατος της 35χρονης είχε κινητοποιήσει τους γονείς της, ειδικά όταν από τις ιστολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε πως είχε δηλητηριαστεί από αρσενικό. Στη συνέχεια έγινε εκταφή της σορού της ηλικιωμένης και από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε επίσης ότι είχε δηλητηριαστεί από αρσενικό.
Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της ανακριτικής του απολογίας αρνείται οποιαδήποτε σχέση το θάνατο των δύο γυναικών. Υποστηρίζει πως και ο ίδιος έχει δηλητηριαστεί από αρσενικό και αποδίδει την ύπαρξή του στις παλιές σωληνώσεις του σπιτιού τους. Μετά την απολογία του είχε προκύψει διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα ως προς το αν πρέπει να του επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής κράτησης και χρειάστηκε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που διέταξε την προφυλάκισή του. (dailythess.gr)

Σχόλια