Αποζημίωση σε οικογένεια επειδή η αστυνομία άφησε την ανήλικη κόρη της να φύγει στο εξωτερικό

Tο Συμβούλιο της Επικρατείας της Γαλλίας επιδίκασε αποζημίωση ύψους 15.000 ευρώ σε μια οικογένεια, με το σκεπτικό ότι η συνοριακή αστυνομία της χώρας απέτυχε να εμποδίσει την έφηβη κόρη της οικογένειας να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για την Τουρκία με στόχο να ταξιδέψει κατόπιν για τη Συρία.  
Το όνομα του κοριτσιού, ηλικίας 17 ετών εκείνη την εποχή, ήταν εγγεγραμμένο σε έναν εγχώριο κατάλογο παρακολούθησης προσώπων, αφού είχε φύγει από το σπίτι της τον Ιούνιο του 2013.  
Παρά το γεγονός ότι οι αρχές την αναζητούσαν, οι αξιωματούχοι στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Παρισιού της επέτρεψαν να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με κατεύθυνση την Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Νοέμβριο αν και η γαλλική νομοθεσία εμποδίζει τους ανήλικους να φεύγουν από την χώρα χωρίς την έγκριση των γονέων.  
«Το Συμβούλιο της Επικρατείας αναγνωρίζει ότι η αμέλεια που επέδειξαν οι αστυνομικές αρχές ήταν ένα σφάλμα που κατοχυρώνει την ευθύνη του Κράτους» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το δικαστήριο.  
«Δεν υφίσταται συγκεκριμένος λόγος που να δικαιολογεί την χαλάρωση των μέτρων παρακολούθησης αναφορικά με την αποχώρηση ανηλίκων από τη γαλλική επικράτεια και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η δεσποινίδα Κ. (η ανήλικη) χρησιμοποίησε οποιαδήποτε μέθοδο για να εξαπατήσει την αστυνομία».  
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το κορίτσι έφθασε στη Συρία, ωστόσο δεν διευκρινίζεται εάν εντάχθηκε στις τάξεις ισλαμιστικής οργάνωσης ή έχει πλέον επιστρέψει στη Γαλλία.   (πηγή: www.lifo.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά