Απαγόρευση της μπούρκας για δημοσίους υπαλλήλους, δικαστές και στρατιωτικούς στη Γερμανία

Νομοσχέδιο που προβλέπει τη μερική απαγόρευση της ισλαμικής μπούρκας στη Γερμανία ενέκρινε η Κάτω Βουλή της χώρας (Bundestag). 
Οι νέες ρυθμίσεις θα απαγορεύσουν τη χρήση μπούρκας από δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς και δικαστικούς. Προβλέπουν ακόμα πως μία γυναίκα που φορά μπούρκα θα είναι υποχρεωμένη να φανερώσει το πρόσωπό της σε περίπτωση που της ζητηθεί από τις Αρχές, όπως κατά τη διάρκεια ελέγχου ταυτότητας. Το νομοσχέδιο θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από την πάνω Βουλή (Bundesrat).
Τον περασμένο Δεκέμβριο, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε ζητήσει την απαγόρευση των τύπων μαντίλας που καλύπτουν ολόκληρο το γυναικείο πρόσωπο σε κάθε περίπτωση που είναι νομικά δυνατό.
Η απόφαση της γερμανικής Βουλής για τη μπούρκα έρχεται πέντε μήνες πριν τις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, κι ενώ το χριστιανοδημοκρατικό μπλοκ της κ. Μέρκελ προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τη διαρροή ψηφοφόρων προς το ακροδεξιό, ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία.(AfD).
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως μουσουλμάνοι από τη Μέση Ανατολή, έχουν φτάσει στη Γερμανία την τελευταία διετία, προκαλώντας ευρείες ανησυχίες για την προοπτική ενσωμάτωσής τους στη γερμανική κοινωνία. (skai.gr)

Σχόλια

Αρθρογραφία

Αρθρογραφία
του Γιώργου Καζολέα, Δικηγόρου