Παραιτήθηκε η Εισαγγελέας Διαφθοράς κ.Ράικου

Την παραίτηση της υπέβαλε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου με σοβαρές καταγγελίες για παράκεντρα εξουσίας που παρεμποδίζουν το έργο της. Η κ. Ράικου ζητεί την αντικατάστασή της τονίζοντας πως δεν έχει την απαραίτητη «θεσμική κάλυψη», ενώ καταγγέλλει ότι λόγω του ότι τις τελευταίες ημέρες έφτασαν σημαντικά στοιχεία στα χέρια της για την υπόθεση της Novartis, την οποία χαρακτηρίζει ως την «κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας», έγινε αντικείμενο στοχοποίησης μέσω δημοσιεύματος εβδομαδιαίας εφημερίδας.
«Ζητώ την αντικατάστασή μου γιατί αρνούμαι να μετατραπώ σε "Ιφιγένεια" στο βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου οι οποίοι ενόψει των αποκαλύψεων που προφανώς διέρρευσαν και οποίες με βεβαιότητα θα τους οδηγούσαν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και ίσως κάποιους από αυτούς στη φυλακή δεν δίστασαν να σχεδιάσουν την ηθική μου εξόντωση έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποδόμηση της έρευνάς μας. Με αστειότητες και εκμεταλλευόμενοι την τουλάχιστον ανεξήγητη ενέργεια συγκεκριμένης ανακρίτριας "έστησαν" μία πρωτοφανή ιστορία συκοφάντησής μου», φέρεται να αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή παραίτησής της.
Η επιστολή της κ.Ράικου καταλήγει ως εξής: «Επειδή έχω στοχοποιηθεί από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς που σκοπό έχουν τη μία και μόνη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών, που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου μου και την παρεμπόδισή της παραπάνω έρευνας και όχι μόνο, και επειδή δεν αισθάνομαι ότι απολαμβάνω της θεσμικής προστασίας που δικαιούμαι, ζητώ την αντικατάστασή μου».
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου βρίσκεται στην Κύπρο για προγραμματισμένες συναντήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις επιστρέψει θα παραπέμψει το θέμα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που είναι αρμόδιο για την αντικατάσταση της εισαγγελέως Διαφθοράς. (naftemporiki.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά