Κάθειρξη 54 ετών σε δάσκαλο για αποπλάνηση και ασέλγεια ανηλίκων

Σε 54 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ο 53χρονος δάσκαλος, για την υπόθεση της ασέλγειας σε βάρος 8χρονης μαθήτριας σε Δημοτικό Σχολείο της Ιεράπετρας. Μετά τη σχετική καταγγελία, που έκαναν οι γονείς της ανήλικης, υπενθυμίζεται ότι καταγγέλθηκαν σε βάρος του
ίδιου εκπαιδευτικού άλλες 12 τουλάχιστον αντίστοιχες περιπτώσεις. Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και με την ισχυρή παρουσία αστυνομικής δύναμης. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο 53χρονος καταδικάστηκε για την υπόθεση της 8χρονης αλλά και για άλλες τρεις ακόμη από τις συνολικά 13 καταγγελίες που είχαν γίνει σε βάρος του από τους γονείς των παιδιών. Βάσει του νόμου, ο 53χρονος από τα συνολικά 54 χρόνια κάθειρξης που του επιβλήθηκαν θα εκτίσει τα 25.
Η υπόθεση της ασέλγειας είχε έρθει στο φως από τους γονείς της μικρής μαθήτριας, την οποία ο 53χρονος δάσκαλος προετοίμαζε στο σπίτι της με ιδιαίτερα μαθήματα. Μάλιστα οι γονείς της ανήλικης υποστήριξαν τους ισχυρισμούς τους με υλικό που είχε καταγραφεί από κάμερα που τοποθέτησαν στο δωμάτιο του παιδιού, όπου και γινόταν τα μαθήματα.
Ο 53χρονος ήταν αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της «αποπλάνησης παιδιών ηλικίας μικρότερης των 14 ετών» και «κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια» και είχε κριθεί προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο εκπαιδευτικός μολονότι είχε παραδεχθεί την ασέλγεια σε βάρος της 8χρονης, ωστόσο είχε αρνηθεί την εμπλοκή του στις άλλες περιπτώσεις για τις οποίες είχε επίσης γίνει καταγγελία. (cretapost.gr)

Σχόλια