Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Νομικό Debate για τη νομική μεταχείριση των αιτούντων άσυλο Τούρκων υπηκόων μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου 2016

Στο πλαίσιο του εορτασμού για 5η συνεχή χρονιά του ELSA Day, το οποίο εφέτος περιλαμβάνει ως θεματικό άξονα το εν ευρεία εννοία Μεταναστευτικό Δίκαιο, η ELSA Thessaloniki διοργανώνει, στις 30 Νοεμβρίου 2016, Νομικό Αγώνα Επιχειρηματολογίας (Debate) σχετικά με ένα ζήτημα που απασχολεί την ελληνική νομική
επιστήμη και όχι μόνο.
Το Νομικό Debate θα αφορά τη νομική μεταχείριση από την ελληνική πολιτεία των Τούρκων υπηκόων που αιτούνται άσυλο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016. Ενδεικτική υπόθεση εργασίας: η περίπτωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών.
Το Debate θα διεξαχθεί ενώπιον κοινού, και οι οκτώ (8) συμμετέχοντες θα σχηματίσουν δυο τετραμελείς ομάδες, οι οποίες θα ανταγωνιστούν με επιχειρήματα πάνω σε σημαντικά νομικά ζητήματα που προκύπτουν από την παραπάνω υπόθεση (υπέρ/κατά της απονομής ασύλου).
Ακόμα για πρώτη φορά στην ιστορία της ELSA θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό σεμινάριο σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης. Φετινό σύνθημα που συνοψίζει τη θεματική της εκδήλωσης είναι: “I spread the word about migration law education”
Περισσότερες πληροφορίες: elsa.org/elsa-day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστε επίσης:

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ για τον Προσδιορισμό της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β 4330/2016)  η ΚΥΑ αριθμ. οικ. 61502/3399 «Προσδιορισμός της βάσης υπολογισμού ασφαλιστ...