Ένωση Δικαστών: Παράνομη η ίδρυση της νέας δικαστικής ένωσης. Εξετάζεται η άσκηση ενδίκων μέσων κατά της ιδρυτικής απόφασης

Στο θέμα της ίδρυσης της νέας δικαστικής ένωσης με τίτλο «Ένωση Ανώτερων και Ανώτατων Δικαστών και Εισαγγελέων» (δείτε περισσότερα εδώ), της οποίας ιδρυτικό μέλος είναι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, αναφέρθηκε το έκτακτο Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών Ελλάδας (Ε.Δ.Ε.) που συγκλήθηκε στις 23/11/2016
ενόψει της επικείμενης συνάντησης με τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης. Στο Συμβούλιο αυτό παρέστησαν 12 μέλη. Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα αναφέρεται στην ανακοίνωση:
«Τέθηκε επίσης ως θέμα συζήτησης η νέα διασπαστική κίνηση μέσα στην ΕΔΕ με την ίδρυση νέας δικαστικής ένωσης και οι τρόποι αντίδρασης. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. έκρινε ότι προφανώς η νέα δικαστική ένωση έχει διασπαστικό χαρακτήρα και επιφυλάχθηκε να συνεκτιμήσει όλους τους παράγοντες ώστε να αποφασίσει τυχόν άσκηση ενδίκων μέσων κατά της απόφασης ίδρυσης της Ένωσης.
Οι συνάδελφοι Ι.Τζανερρίκος, Χ.Μαυρίδης, Χ.Παπαδήμας, Σ.Γκαρά, κατέθεσαν έγγραφο, με το οποίο ζήτησαν να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος, ώστε να προετοιμασθούν για να διατυπώσουν τις θέσεις τους, ενώ προφορικά η Σ.Γκαρά δήλωσε ότι ενδέχεται η νέα Ένωση να είναι θετική κίνηση και να λειτουργήσει προς όφελος των λοιπών Ενώσεων, ενώ ο Χ.Παπαδήμας δήλωσε ότι η νέα Ένωση δεν πρέπει να θεωρηθεί διασπαστική.
Ο κ. Βουλγαρίδης είπε ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίσει ως διασπαστική τη νέα Ένωση, ενώ η Μ.Στενιώτη περιορίστηκε  να δηλώσει ότι “ θα αγωνιστεί για την ενότητα και την ενδυνάμωση της ΕΔΕ που μόνο αγώνες έχει να επιδείξει ”.
Το Καταστατικό της Νέας Ένωσης έχει αναγνωριστεί από το Δικαστήριο. Περιέχει διατάξεις που αποδεικνύουν ότι η επωνυμία της είναι ψευδεπίγραφη, αφού τελικά μέλη της μπορούν να γίνουν όλοι οι Δικαστές και Εισαγγελείς της Χώρας. Στην ουσία πρόκειται για παράνομη ίδρυση δεύτερης Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί ενημέρωση για συγκεκριμένα άρθρα του καταστατικού και τους σκοπούς που επιδιώκει η νέα Διασπαστική Ένωση». 

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά