Κάθειρξη 401 χρόνια για παιδεραστία σε πρώην εκπαιδευτικό

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά απέρριψε ομόφωνα το αίτημα για χορήγηση ελαφρυντικού πρότερου έντιμου βίου στον καταδικασθέντα για παιδεραστία Νίκο Σειραγάκη, επικυρώνοντας έτσι την πρωτόδικη απόφαση, βάσει της οποίας καταδικάστηκε σε 401 έτη φυλάκισης. Η δίκη σε δεύτερο
βαθμό ολοκληρώθηκε στις 10/11/2016 και σύμφωνα με το δικαστήριο, η ποινή για τον καταδικασθέντα παιδεραστή, πρώην εκπαιδευτικό και προπονητή μπάσκετ, δεν άλλαξε.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, εντύπωση  προκάλεσε η στάση του καταδικασθέντος, ο οποίος εμφανίστηκε προκλητικός και αμετανόητος δηλώνοντας, ότι δεν έκανε κάτι που δεν ήθελαν τα παιδιά λέγοντας μάλιστα, ότι η επαφή αθλητών και προπονητών δεν είναι κάτι αφύσικο.
Υπενθυμίζεται, ότι πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για τις πράξεις του σε βάρος 36 παιδιών, ενώ είχε κριθεί αθώος για τις κατηγορίες που αφορούσαν 17 ανηλίκους, αλλά και για την κατοχή του υλικού παιδικής πορνογραφίας. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά είχε επιβάλει στον πρώην προπονητή ποινή κάθειρξης 401 ετών, που κατά συγχώνευση γίνονται 220, και από αυτά θα εκτίσει τα 25. (πηγή: athina984.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά