Ο Δικηγόρος του Μαντέλα, Γ. Μπίζος, επίτιμος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής, η Σύγκλητος και το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνουν την Τελετή Αναγόρευσης του Γεώργιου Μπίζου σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο «Νίκος Κ. Σιακόλας», Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής (Παλαιός δρόμος Λευκωσίας – Λεμεσού 215/6, πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας,
παραπλεύρως του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος). Ώρα προσέλευσης: μέχρι 18:45. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό. Πληροφορίες: 22894305.
Ο Γεώργιος Μπίζος, γεννηθείς στην Ελλάδα το 1928, διετέλεσε δικηγόρος υπεράσπισης του Nelson Mandela από τα μέσα της δεκαετίας του 1950, καθώς και άλλων πολιτικών κρατούμενων. Ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νομικών της Νοτίου Αφρικής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μεταξύ 1979-93, διετέλεσε Δικαστής στο Εφετείο της Μποτσουάνα μεταξύ 1985-93 ενώ ήταν, επίσης, μέλος της Αρχής για Διορισμούς στο Δικαστικό Σώμα. Ηγήθηκε της ομάδας της κυβέρνησης της Νοτίου Αφρικής για την κατάργηση της θανατικής ποινής, καθώς και της ομάδας του Κοινοβουλίου, η οποία πιστοποίησε το Σύνταγμα της χώρας ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου και ήταν μέλος της ομάδας που συνέγραψε τον Χάρτη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους πολίτες της Νοτίου Αφρικής. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου “No One To Blame: In Pursuit of Justice in South Africa”, New Africa Books, 1998.

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά