Αρχίζει η δίκη για την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Αρχίζει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Ιωαννίνων η εκδίκαση της υπόθεσης για τις ευθύνες της πρώην διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που οδήγησαν στο θάνατο του 20χρονου φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη. Στο εδώλιο κάθονται ο πρώην διευθυντής της Σχολής, η υπεύθυνη της Εστίας, αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Οι δύο πρώτοι κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και ο τρίτος για το πλημμέλημα της ηθικής
αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και ειδικότερα για παρέμβαση στη διεύθυνση της Σχολής, προκειμένου να μην τιμωρηθεί πειθαρχικά φοιτητής από την Κρήτη που προξένησε φθορές.
Σύμφωνα με πόρισμα που έχει εκδώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, «η διεύθυνση της Σχολής δεν έλαβε τα προσήκοντα αυστηρά μέτρα, και δεν καταλογίστηκαν ποινές κατά των Κρητικών φοιτητών που πρωτοστατούσαν σε βιαιότητες και απειλές σε βάρος τόσο του Βαγγέλη Γιακουμάκη όσο και άλλων φοιτητών».
Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη δίκη δεν ασχολείται με τις ακριβείς αιτίες θανάτου του αδικοχαμένου φοιτητή, ούτε με τους φυσικούς αυτουργούς των βασανιστηρίων που υφίστατο ο 20χρονος, καθώς αυτά αποτελούν περιεχόμενο άλλης δικογραφίας, η οποία ωστόσο καθυστερεί,αφού πριν από λίγες ημέρες παραιτήθηκε η αρμόδια ανακρίτρια που είχε αναλάβει την υπόθεση. (newsbomb.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά