Πρόεδρος του ΣτΕ: Το καθήκον των δικαστών είναι να πιάνουν το σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας

Αιχμές εναντίον των δύο αντιπροέδρων της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ που υπέβαλαν την παραίτησή τους άφησε ο πρόεδρος του ΣτΕ κ. Νίκος Σακελλαρίου, αμέσως μετά τη συνάντηση των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζητήθηκαν κυρίως τα μισθολογικά θέματα των λειτουργών της δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος του ΣτΕ απέφυγε να προσδιορίσει το χρόνο
σύγκλησης της Ολομέλειας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και ανέφερε ότι οι «δικαστικοί λειτουργοί του ΣτΕ δεν χειραγωγούνται από τους διαδίκους ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα ικανοποίησης πολιτικών επιδιώξεων».
Ο κ. Σακελλαρίου αναφερόμενος στο θέμα της παραίτησης των δύο αντιπροέδρων τόνισε πως «όσοι επιχειρούν να διαταράξουν αυτό το κλίμα ενότητας και ηρεμίας προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στη Δικαιοσύνη».
Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι ο πρόεδρος του ΣτΕ ανέφερε ότι «το καθήκον μας ως δικαστών είναι να πιάσουμε τον σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις».
Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου, ο οποίος είχε λάβει την απόφαση για αναβολή της Ολομέλειας για τις τηλεοπτικές άδειες, εξαιτίας της έντονης αντιπαράθεσης που ξέσπασε μεταξύ Συμβούλων της Επικρατείας και του ίδιου του Προέδρου ετέθη επί τάπητος το μισθολόγιο των δικαστικών. Ο πρωθυπουργός κ.Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι οι αμοιβές των δικαστών δεν θα μειωθούν, αντιθέτως θα υπάρξουν αυξήσεις στους υψηλόβαθμους δικαστές. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας «γίνεται μια προσπάθεια ουσιαστική για να μπορέσουν να διατηρηθούν χωρίς καμία μείωση οι ισχύουσες αμοιβές για τους δικαστικούς υπαλλήλους». (πηγή: skai.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά