Συνέδριο "Law via Internet 2016" για τη Νομική Πληροφόρηση στη Λεμεσό

Στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Αmathus, στη Λεμεσό θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο “LawviaInternet2016”το οποίο οργανώνεται από το Κυπριακό Ινστιτούτο Νομικής Πληροφόρησης (Cylaw/ΚΙΝΟΠ) και τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογo. https://www.lvi2016.org Πρόκειται για το ετήσιο συνέδριο του FreeAccesstoLawMovement(FALM) στο οποίο συμμετέχουν οργανισμοί
που ασχολούνται με την ανοικτή πρόσβαση στη νομική πληροφόρηση σε όλο τον κόσμο. Φέτος, ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος και το ΚΙΝΟΠ πέτυχαν να εξασφαλίσουν τη διεξαγωγή του ετήσιου συνεδρίου του FALMστην Κύπρο και αναμένεται να προσελκύσει ειδικούς στον τομέα της νομικής πληροφόρησης από όλο τον κόσμο.
Το ΚΙΝΟΠ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και διαχειρίζεται τη βάση δεδομένων CyLaw. Το CyLawείναι διαδικτυακή υπηρεσία που προσφέρει ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις κυπριακές και διεθνείς πηγές δικαίου και έχει καθιερωθεί ως η κύρια πηγή νομικής πληροφόρησης στην Κύπρο, εξυπηρετώντας τόσο τους επαγγελματίες νομικούς και το δημόσιο τομέα όσο και το κοινό.  Είναι μέλος του  FALMαπό το 2004 και έχει στενή συνεργασία με αντίστοιχους οργανισμούς άλλων χωρών.
Μερικά από τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν κατά την διάρκεια του συνεδρίου είναι τα ακόλουθα:
 ·       Global development of legal standards
·        State of implementation of European legal standards
·        Open Government, Public Sector Information initiatives and Free Access to Law
·        Global and European innovations in access to law
·        Policy issues on the publication of case Law
Στο συνέδριο θα αναπτύξουν τα πιο πάνω θέματα 25 ομιλητές από πολλές χώρες του κόσμου. Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται φέτος και εκπρόσωποι του PublicationOfficeτης Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και ειδικοί στον τομέα νομικής πληροφόρησης από όλο τον κόσμο που τυγχάνουν διεθνούς αναγνώρισης.
Στα μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου που επιθυμούν να παραστούν στο συνέδριο  θα προσφέρεται 50% έκπτωση και η πληρωμή θα πρέπει να γίνει στα Γραφεία του Π.Δ.Σ.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την κα. Βάκη   (Εκτελεστική Διευθύντρια) στο 22873300. (cyprusbarassociation.org)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά