Κατηγορούμενος πέταξε το ευαγγέλιο στην εισαγγελέα της έδρας στο Μικτό Ορκωτό Θεσσαλονίκης

Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια δίκης δύο νεαρών ανδρών που ήταν κατηγορούμενοι για ένοπλη ληστεία, την οποία διέπραξαν από κοινού σε σούπερ μάρκετ στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Κατά την εισαγγελική πρόταση επί των ποινών, 28χρονος, εκ των κατηγορουμένων, σηκώθηκε από το εδώλιο,
άρπαξε το ευαγγέλιο και το εκσφενδόνισε προς την εισαγγελέα της έδρας. Αστυνομικοί - φρουροί έπεσαν άμεσα πάνω στον 28χρονο κατηγορούμενο και τον ακινητοποίησαν, την ίδια ώρα που δικαστές και ένορκοι αποσύρθηκαν από την έδρα. Η εισαγγελέας έμεινε ακίνητη στη θέση της, χωρίς να αναφέρει κάποιο τραυματισμό.
Η δίκη διακόπηκε προσωρινά, ενώ το συμβάν καταγράφηκε στα πρακτικά και αναμένεται να κινηθεί ποινική διαδικασία εναντίον του δράστη. Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν ο πατέρας του 28χρονου, απευθυνόμενος προς την Εισαγγελέα, είπε «ξεχάσατε τη θανατική ποινή».
Ο 28χρονος -που εκτός από την ένοπλη ληστεία βαρύνεται με απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς κατά τη διαφυγή του πυροβόλησε δύο φορές με πιστόλι εναντίον αστυνομικού δικυκλιστή χωρίς όμως να τον πετύχει- προέβη στην ενέργεια, εκμεταλλευόμενος τη στιγμιαία σύγχυση στην αίθουσα, εξαιτίας της παρέμβασης του πατέρα του. Ο συνήγορός του χαρακτήρισε «θλιβερό» το περιστατικό και ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο.
Η δίκη συνεχίστηκε μετά τη διακοπή και το δικαστήριο καταδίκασε τον 28χρονο σε συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών. (πηγή: naftemporiki.gr)

Σχόλια