Τηλεφωνικές κλήσεις του Υπ.Οικονομικών σε οφειλέτες για τακτοποίηση των οφειλών τους

Aνακοίνωση εξέδωσε η Γεν.Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που κάνουν λόγo για τηλεφωνικές οχλήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών σε οφειλέτες του Δημοσίου, όπου καλούνται να εξοφλήσουν τα χρέη τους. Στην ανακοίνωση η Γεν.Γραμματεία παραδέχεται το γεγονός, αναφέροντας μάλιστα ότι η συγκεκριμένη διαδικασία «βοηθάει τους πολίτες  να τακτοποιούν τις οφειλές τους». Η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Με αφορμή δημοσιεύματα και αναφορές σε μέσα ενημέρωσης σχετικά με τηλεφωνικές κλήσεις προς φορολογούμενους, που έχουν οφειλές στο δημόσιο, διευκρινίζονται τα εξής:
1. Πρόκειται για διαδικασία, η οποία εφαρμόζεται από τον Απρίλιο του 2012 κι έχει περιληφθεί και σε προηγούμενα Επιχειρησιακά Σχέδια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
2. Οι κλήσεις πραγματοποιούνται από υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών και μόνο.
3. Ο σκοπός των κλήσεων είναι να υπενθυμίσει στους φορολογούμενους την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων, τις τυχόν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, αλλά και να τους συμβουλεύσει για το πώς θα τις τακτοποιήσουν. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μέσο απειλής και πίεσης προς το φορολογούμενο. Οι κλήσεις διενεργούνται σε συγκεκριμένο πλαίσιο ευγένειας και ενημέρωσης και δεν έχουν καμία σχέση με φαινόμενα εκφοβισμού, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα.
4. Πρόκειται για μία διαδικασία, η οποία βοηθάει (εκ του αποτελέσματος) τους πολίτες να τακτοποιούν τις οφειλές τους, αφού τα στοιχεία του πενταμήνου Ιανουαρίου-Μαΐου δείχνουν ότι έχει τακτοποιηθεί το 65% του ληξιπρόθεσμου χρέους, στο οποίο στοχεύουν οι συγκεκριμένες οχλήσεις (κλήσεις και e-mail)". (taxheaven.gr)

Σχόλια