Επεισόδιο μέσα στο ΣτΕ: 63χρονος αυτοτραυματίστηκε μπροστά σε δικαστές και υπαλλήλους

Αυτοτραυματίστηκε στο δεξί χέρι με ένα κομμάτι γυαλί μέσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας ένας άνδρας ηλικίας 63 χρόνων, όταν πληροφορήθηκε από την προϊσταμένη του Γ’ Τμήματος ότι απορρίφθηκε το αίτημα πενίας που είχε υποβάλει. Ο 63χρονος που απολύθηκε από το Αστεροσκοπείο της Αθήνας όπου εργαζόταν ως νυχτοφύλακας, είχε υποβάλλει στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ αίτημα για τη χορήγηση του ευεργετήματος πενίας, προκειμένου να διοριστεί χωρίς
αμοιβή δικηγόρος, για να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης με την οποία παύθηκε οριστικά από την εργασία του. Όταν ενημερώθηκε ότι το αίτημά του απορρίφθηκε, καθώς δεν είχε προσκομίσει αναγκαίες βεβαιώσεις του είχαν ζητηθεί, άρχισε να φωνάζει και να βρίζει κατά δικαστών και της γραμματείας απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει.
Την ώρα που περνούσε ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος, ο 63χρονος έβγαλε ένα κομμάτι γυαλί από την τσέπη του και έκοψε το δεξί του χέρι στο ύψος του βραχίονα. Ο κ. Ράντος τον πλησίασε σε μια προσπάθεια να τον ηρεμήσει, αλλά εκείνος συνεχίζοντας να βρίζει χυδαία, απώθησε βιαίως τον αντιπρόεδρο. Ο 63χρονος άνδρας οδηγήθηκε με περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, αφού αρνήθηκε να μπει σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Όπως έγινε γνωστό, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, δεν έχει οικονομικούς πόρους, ενώ πρόσφατα έχασε το ένα του παιδί. (naftemporiki.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά