Σύγκληση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων ζητούν με επιστολή τους οι πρόεδροι 12 Συλλόγων

Να συγκληθεί η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων προκειμένου να πάρει αποφάσεις για τη στάση του σώματος εν όψει της εφαρμογής του νέου ΚΠολΔ και τη διαμόρφωση δράσεων μέσα στο καλοκαίρι για τη βελτίωση του νέου ασφαλιστικού Νόμου, ζητούν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Ολομέλειας, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Σερρών, Δράμας, Αιγίου, Άμφισσας, Ναυπλίου, Γιαννιτσών, Κιλκίς, Καλαμάτας, Έδεσσας, Χαλκιδικής,
Αμαλιάδας και Λασιθίου. Η επιστολή τους έχει ως εξής: «Μετά και από τις αποφάσεις που έλαβε κατά πλειοψηφία η τελευταία Ολομέλεια των Προέδρων που έλαβε χώρα στην Αθήνα και στα γραφεία του Τ.Ε.Ε. , αλλά και μόλις την 18.06.2016 η Συντονιστική Επιτροπή , από την 21.06.2016 εφαρμόζεται πλήρως ο νέος ΚΠολΔ , καθώς από την ημέρα έναρξης εφαρμογής του και μέχρι σήμερα απείχαμε από τις καταθέσεις τις τακτικής  διαδικασίας , αλλά και από πράξεις εκτέλεσης , τις διαδικασίες δηλαδή τις οποίες επέκρινε  σύσσωμος ο νομικός κόσμος .
Επειδή σε όλες τις ημερήσιες διατάξεις της Ολομέλειας , από τον Γενάρη και έπειτα , αναγράφατε ως θέμα συζήτησης την στάση του σώματος εν όψει της εφαρμογής του νέου ΚΠολΔ , το θέμα όμως αυτό ουδέποτε συζητήθηκε.
Επειδή η Ολομέλεια πρέπει άμεσα να συγκληθεί και να αποφασίσει για το θέμα αυτό , το οποίο  έχουμε αφήσει εκκρεμές .
Επειδή δεσμευόμαστε από το συντριπτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διοργανώσαμε , στο οποίο οι συνάδελφοι εξέφρασαν με συντριπτική πλειοψηφία  την άποψη ότι πρέπει να αντιταχθούμε  στον ΚΠολΔ .
Επειδή ακόμη ,   παρά την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου , παραμένουν εκκρεμότητες ,  τις οποίες μπορούμε να παλέψουμε με παρεμβάσεις , όπως η σύνταξη και προώθηση τροπολογίας για την επέκταση της δυνατότητας επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας , για τα χρόνια της παραμονής στο ΕΤΑΑ , όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων που ασφαλίστηκαν μετά το 1993 , ως επίσης η προσπάθεια για κατάργηση των παραβόλων προαγωγής προς οποιοδήποτε Ταμείο. Ταυτόχρονα παραμένει ζωντανό το αίτημα για συνολική απόσυρση των διατάξεων εκείνων του ασφαλιστικού Νόμου , που αφορά τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ  .
Για όλα τα παραπάνω
Σας ζητούμε
Κατ εφαρμογή του αρ. 135 του Κώδικα Δικηγόρων (Ν.4194/2013) την σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας με θέματα  ημερησίας διάταξης :1) τη στάση του σώματος εν όψει της εφαρμογής του νέου ΚΠολΔ , 2) τη διαμόρφωση δράσεων μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου να βελτιώσουμε διατάξεις του νέου ασφαλιστικού Νόμου». (πηγή: dikigorosdramas.blogspot.gr)

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
α, ωραία αφου ανατρέψατε το ασφαλιστικο με την πετυχημένη αποχή, θα ανατρέψετε και τον ΚΠολΔ ένα χρόνο μετα την ψήφισή του? τι πίνετε και δεν μας δίνετε? δεν πάτε στα γραφεία σας να κάνετε καμια δουλεια λεω εγω που την έχετε δει Προεδράρες , αποτυχία σε όλα είστε.. πάψτε να μας ταλαιπωρειτε, η υπαρξη σας δεν έχει καμία χρησιμότητα για τους δικηγόρους πλέον(για άλλους σκοπούς ισως έχει).
τωρα δε λυπάμαι αλλά φαίνεται και ο μικρομεγαλισμός και το κόμπλεξ της επαρχίας..