300.000 οι αδίκαστες υποθέσεις. Προβληματισμός για την επόμενη ημέρα από τη λήξη της αποχής των δικηγόρων

Σε περίπου 300.000 σε όλα τα δικαστήρια υπολογίζονται οι υποθέσεις που δεν δικάστηκαν λόγω της 5μηνης σχεδόν αποχής των δικηγόρων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινής. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου της Αθήνας Σπύρος Γεωργουλέας υπολογίζει πως θα χρειαστούν, τουλάχιστον, επτά έως δέκα έτη για να δικαστεί το σύνολο των υποθέσεων αυτών, ενώ κάνει λόγο «για Aρμαγεδδώνα» όταν μιλά για την επόμενη μέρα από τη λήξη της αποχής.
«Ούτε να σκεφθώ δεν θέλω», τονίζει έντονα προβληματισμένος, «πόσες χιλιάδες είναι πλέον οι αδίκαστες. Γιατί, αν το σκεφθώ, δεν θα μπορέσω να οργανώσω τη λειτουργία του Πρωτοδικείου...».
Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος αναφέρεται ότι τα Διοικητικά Δικαστήρια δεν φαίνεται ότι θα λειτουργήσουν ούτε και όταν η δικηγορική αποχή σταματήσει, αφού οι δικηγορικοί σύλλογοι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να μποϊκοτάρουν και στο μέλλον την εκδίκαση των διοικητικών υποθέσεων, στερώντας το δημόσιο ταμείο από σημαντικά ποσά.
Αναφέρεται ακόμα ότι δικαστές και εισαγγελείς αντιμετωπίζουν με έντονο προβληματισμό την επόμενη μέρα στη δικαιοσύνη και σχεδόν όλοι προβλέπουν ρυθμίσεις στο μέλλον για παραγραφή, ουσιαστικά, κάποιων αδικημάτων και κλείσιμο κάποιων υποθέσεων, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και να συνεχίσει το δικαστικό σύστημα να λειτουργεί. Διαβάστε το ρεπορτάζ της Ι.Μάνδρου στο kathimerini.gr

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά