Παράταση της αποχής των δικηγόρων μέχρι και 18 Μαϊου αποφάσισε ο ΔΣ Βόλου. Τί αποφάσισαν οι ΔΣ Λάρισας, Σερρών, Λαμίας και Καβάλας

ΔΣ Βόλου: Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 αποφάσισε ομόφωνα: Α)Τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης τη Δευτέρα 16 Μαΐου και ώρα 10:30 στο ισόγειο ακροατήριο του Πρωτοδικείου Βόλου με θέμα την επικύρωση ή μη της απόφασης της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος της 12ης Μαΐου 2016 για το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεων, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και φορολογικό. Για τη λήψη απόφασης θα διεξαχθεί μυστική
ψηφοφορία από τις 13:00, έως τις 16:00, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το άρθρο 101, παρ.2 του Κώδικα Δικηγόρων.
Β)Την παράταση της αποχής μέχρι και την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 προκειμένου να μην υπάρξει αιφνιδιασμός των δικηγόρων σε περίπτωση απόφασης λήξης της αποχής.
ΔΣ Λάρισας: Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΛ συνήλθε εν απαρτία σε τακτική συνεδρίαση σήμερα 10 Μαΐου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.
Ενημερώθηκε ενδελεχώς από τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Κατσαρό για τις εργασίες της Συντονιστικής Επιτροπής Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων στις 06-05-2016 την απόφαση της οποίας για παράταση της αποχής δικηγόρων έως και 14.05.2016 επικύρωσε ομόφωνα.
Ενημερώθηκε για τις ύστατες προσπάθειες των συλλογικών οργάνων του κλάδου στο Κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση  του Ασφαλιστικού – Φορολογικού με σκοπό την ψήφιση βελτιωτικών τροπολογιών που δεν ευοδώθηκαν. Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών του για την κατάσταση που έχει πλέον δημιουργηθεί και την περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος. Διαβάστε περισσότερα εδώ
ΔΣ Σερρών: Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών που συνεδρίασε την 10.05.2016 , αφού έλαβε υπ όψη του την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου Κατρούγκαλου από την κυβερνητική πλειοψηφία και την προκλητική ακόμη και σήμερα στάση του ανωτέρω Υπουργού προς το δικηγορικό σώμα .
Επίσης τα όσα έλαβαν χώρα εντός του κοινοβουλίου κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου και την αντιδημοκρατική και απρεπή συμπεριφορά που επέδειξε ο Πρόεδρος της Βουλής προς τους προέδρους των δικηγορικών συλλόγων , συμπεριφορά που θύμιζε άλλες εποχές .
Αποφάσισε τα ομόφωνα τα εξής :
-Να προτείνει προς την Ολομέλεια που συνέρχεται την 12.05.2015 στην Αθήνα , την συνέχιση της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους , με το ίδιο μέχρι σήμερα πλαίσιο αδειών . Εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος να διαμορφώσει τη στάση του στην Ολομέλεια αναλόγως , ώστε να υπάρξει πλειοψηφική πρόταση με παρόμοιο τουλάχιστον περιεχόμενο .
Ακόμη την λήψη απόφασης από την Ολομέλεια για αναβολή της υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος και καταβολής ασφαλιστικών εισφορών , πανελληνίως , όλων των συναδέλφων δικηγόρων .
-Αναθέτει στον Πρόεδρο του Συλλόγου να εξετάσει αν συντρέχει περίπτωση πειθαρχικού αδικήματος από την πλευρά των συναδέλφων βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας και μελών του Συλλόγου μας , Μάρκου Μπόλαρη και Μαρίας Κόλλιας Τσαρουχά , οι οποίοι εν γνώσει τους ψήφισαν νομοσχέδιο με πρόδηλες αντισυνταγματικότητες.
ΔΣ Λαμίας: Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας σας καλεί την Δευτέρα 16-05-2016 και ώρα 12:00 μ.μ να παραστείτε σε έκτακτη γενική συνέλευση στο ακροατήριο του ΜΟΔ με θέμα: Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις επί του ψηφισθέντος ασφαλιστικού – φορολογικού νομοσχεδίου και λήψη σχετικής απόφασης.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 18-05-2016 και ώρα 12:00 μ.μ. στον ίδιο χώρο.
ΔΣ Καβάλας: Συγκαλείται σύμφωνα με το άρθρο 98 του Κώδικα περί Δικηγόρων η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας την 14η Μαΐου 2016, ημέρα της εβδομάδος Σάββατο και ώρα 11:00 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας στην οδό Παύλου Μελά αρ. 5 στην Καβάλα, με το ακόλουθο θέμα ημερήσιας διάταξης: Θέμα μόνον: «Διαμόρφωση θέσης-κινητοποιήσεις Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας για το ασφαλιστικό». Σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επανασυγκληθεί την Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα.

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά