Διεθνής διάκριση της Νομικής Σχολής ΑΠΘ

οι διακριθέντες φοιτητές Νομικής
Εδώ και μια δεκαετία, το Πανεπιστήμιο Γκαίτε της Φρανκφούρτης, έδρας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διοργανώνει έναν διεθνή διαγωνισμό εικονικής επενδυτικής διαιτησίας. Προσκαλεί πρώτης τάξης διεθνείς διαιτητές που ενεργούν ως κριτές των διαγωνιζομένων ομάδων φοιτητών, οι οποίες προέρχονται από γνωστά Πανεπιστήμια απ’ όλο τον κόσμο. Πρόκειται για έναν δημόσιο διαγωνισμό ιδιαιτέρως απαιτητικό και πολύ υψηλού επιπέδου, στον οποίο οι ομάδες δεν
καταβάλουν ούτε ένα Ευρώ στους διοργανωτές για τη συμμετοχή τους, πέραν των εξόδων μετάβασης και διαμονής τους στην πόλη της Φρανκφούρτης.
Η Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) συμμετείχε φέτος για τρίτη συνεχή φορά στο διαγωνισμό αυτό, που έγινε στη Φρανκφούρτη από 7 έως 12 Μαρτίου. Η ομάδα των φοιτητών της αναδείχθηκε τρίτη (3η) μεταξύ εξήντα συμμετεχόντων Πανεπιστημίων. Στην ομάδα που επιλέχθηκε μετά από μια αυστηρή διαδικασία προεπιλογής συμμετείχαν οι τελειόφοιτοι φοιτητές Θάνος Φωτιάδης (23) και Χρύσα Τραμουντάνα (21) και η πρωτοετής μεταπτυχιακή φοιτήτρια Βικτωρία Καλογεράτου (25). Την ομάδα προετοίμασε και πλαισίωσε ο Ηλίας Ανδρεάδης, τελειόφοιτος μεταπτυχιακός φοιτητής, ο οποίος και την συνόδευσε στη Φρανκφούρτη, μεταδίδοντάς της την εμπειρία από τη συμμετοχή του ως διαγωνιζόμενου στον περυσινό διαγωνισμό. Επιβλέπων καθηγητής ήταν ο αν. καθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου κ. Παναγιώτης Γκλαβίνης, στο πλαίσιο των μαθημάτων του οποίου επιλέγονται και προετοιμάζονται οι φοιτητές.
Είναι αξιοσημείωτο ότι, για να αναδειχθούν τρίτοι, οι Έλληνες φοιτητές επικράτησαν ομάδων Πανεπιστημίων με πολύ υψηλότερη διεθνή κατάταξη. Αντιμετώπισαν με επιτυχία τους περσινούς νικητές από την Ινδία του Jindal Global Law School, ενώ στη φάση των 16 κέρδισαν την πολυνίκη ομάδα του θεσμού University of Miami και στην προημιτελική φάση το National Law School of India. Ταυτόχρονα, άφησαν πίσω τους Πανεπιστήμια όπως το Queen Mary του Λονδίνου, την Science Po του Παρισιού και το ίδιο το Goethe University της Φρανκφούρτης. (law.auth.gr)

Σχόλια