Δικαστήριο απαγόρευσε σε μητέρα να επιλέξει τα ονόματα των παιδιών της

Δικαστήριο στην Ουαλία απαγόρευσε σε μία γυναίκα να επιλέξει τα ονόματα στα δίδυμα παιδιά της, με μια πρωτοφανή υπόθεση στα δικαστικά χρονικά της Βρετανίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, η γυναίκα επέλεξε να ονομάσει την κόρη της Cyanide (κυανίδιο ή κυανιούχο άλας) και τον γιο της Preacher (Ιεροκήρυκας) τον Ιούνιο του περασμένου έτους, ωστόσο οι υπάλληλοι του ληξιαρχείου την κατήγγειλαν στις αρχές.
 Στο δικαστήριο που ακολούθησε, η γυναίκα έχασε το δικαίωμα να επιλέξει η ίδια τα ονόματα των παιδιών της, με την αιτιολογία ότι τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει έχουν επηρεάσει την κρίση της και ότι οι επιλογές των συγκεκριμένων ονομάτων μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη μετέπειτα ζωή των παιδιών.
Την απόφαση εις βάρος της μητέρας επικύρωσε και το εφετείο, που ανέθεσε στον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας να επιλέξει τα ονόματα των διδύμων.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γυναίκα υπερασπίστηκε με σθένος στο δικαστήριο τα ονόματα που είχε επιλέξει, τονίζοντας ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της να βαφτίσει όπως θέλει τα παιδιά της. Μάλιστα, όπως τόνισε στον δικαστή, το όνομα Cyanide για την ίδια «προκαλεί θετικούς συνειρμούς», αφού «η συγκεκριμένη ουσία είχε προκαλέσει τον θάνατο του Χίτλερ και του Γκέμπελς» ενώ και το όνομα «Preacher» στέλνει ένα ισχυρό «πνευματικό μήνυμα» που μπορεί να βοηθήσει τον γιο της στο μέλλον.
Λόγω της ασταθούς ψυχολογικής της κατάστασης, η γυναίκα έχασε πρόσφατα την επιμέλεια των δύο διδύμων αλλά και των τριών μεγαλύτερων παιδιών της, που μεγαλώνουν σε ίδρυμα. (protothema.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά