15 Μεγάλες Δικαστικές Ταινίες

Δεκαπέντε σπουδαίες δικαστικές κινηματο-γραφικές ταινίες επέλεξε η εφημερίδα Telegraph. Ανάμεσα τους και οι εξής:
1. The Paradine Case (1947): Ο Gregory Peck πρωταγωνιστεί ως ο δικηγόρος που προσλαμβάνεται να υπερασπιστεί την Mrs Paradine όταν αυτή κατηγορείται για τον φόνο του ηλικιωμένου πλούσιου συζύγου της στο διάσημο θρίλερ του Alfred Hitchcock.
 2. 12 Angry Men (1957): Ένα νεαρό αγόρι δικάζεται για το φόνο του πατέρα του. Ο Henry Fonda, ένας από τους ενόρκους της δίκης, ικετεύει τους υπόλοιπους 11 ενόρκους να εξετάσουν προσεκτικά τα περιστατικά της υπόθεσης.
3. Anatomy of a Murder (1959): Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα δικαστικά φιλμ που γυρίστηκαν ποτέ. Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του 1958 που έγραψε ο  Robert Traver  και αφορά τη δίκη για φόνο του Υπολοχαγού Manion που σκότωσε κάποιον σε ένα μπαρ.
4. Judgment At Nuremberg (1961): Στο φιλμ που είναι βασισμένο στην πραγματική δίκη του 1947 πρωταγωνιστεί ο Spencer Tracy ως ο Αμερικανός Δικαστής που είναι αποφασισμένος να λύσει μια υπόθεση στην οποία κατηγορούνται τέσσερις Γερμανοί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά την ναζιστική περίοδο.
5. To Kill A Mockingbird (1962): Στη βασιζόμενη στο μυθιστόρημα της Harper Lee ταινία πρωταγωνιστεί ο Gregory Peck ως ο δικηγόρος μιας μικρής πόλης του Νότου που επιλέγεται να υπερασπιστεί έναν μαύρο που κατηγορείται για το βιασμό μιας λευκής γυναίκας.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολυ ενδιαφέρουσα ανάρτηση! Πάντα απολαυστικά πρωτότυπο το site σας!

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά