Ίδρυση Ασφαλιστικών Δικαστηρίων για διαφορές με ασφαλιστικές εταιρίες. Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Δικηγορικών Συλλόγων

Ανακοίνωση σχετικά με την ενδεχόμενη ίδρυση «Ασφαλιστικών Δικαστηρίων» για τις διαφορές που προκύπτουν με ασφαλιστικές εταιρίες, εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων.  Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Σε πρόσφατη τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ιδρύσει νέο θεσμό διαβούλευσης μεταξύ των εμπλεκομένων μερών στο πλαίσιο επίλυσης των ασφαλιστικών διαφορών.
Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι για την αντιμετώπιση των διαφορών με εναγόμενες ασφαλιστικές εταιρείες, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας σώματος πραγματογνωμόνων καθώς και  εξειδικευμένων ‘’Ασφαλιστικών Δικαστηρίων’’, αμφότερα με αδιευκρίνιστη σύνθεση και αρμοδιότητες.
Δια των πρωτοβουλιών αυτών επιχειρείται η παράκαμψη της συνήθους δικαιοδοτικής διαδικασίας, και των εχεγγύων που αυτή παρέχει.
Η επίλυση ασφαλιστικών διαφορών δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω μεθοδεύσεων που αντίκεινται στο δικαίωμα δικαστικής προστασίας και στερούν τον φυσικό δικαστή από τους πολίτες (παθόντες).  
Στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας τα μέρη υποστηρίζονται και εκπροσωπούνται από δικηγόρο και η τελική εκτίμηση, αξιολόγηση και επίλυση της διαφοράς γίνεται αποκλειστικά από το φυσικό δικαστή.
Οι επιχειρούμενες μεθοδεύσεις, στο μέτρο που υπονομεύουν τα δικαιώματα των διαδίκων και το Κράτος Δικαίου, δεν μπορούν να γίνουν δεκτές».

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά