Αύξηση της αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων ζητάει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό

Δελτίο τύπου για το θέμα της μειωμένης αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 20/9 εξέδωσε η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας: "Με επιστολή του προς την πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου και τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών Αντ. Μανιτάκη και Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Βασίλειος Αλεξανδρής, θέτει θέμα επανακαθορισμού σε αξιοπρεπές επίπεδο της αποζημίωσης όλων των Δικαστικών Αντιπροσώπων κατά τις επερχόμενες εκλογές της 20ηςΣεπτεμβρίου 2015.
«Όπως ασφαλώς γνωρίζετε», επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Αλεξανδρής, «σε κάθε εκλογική διαδικασία το δικηγορικό σώμα ανταποκρίνεται με υψηλό αίσθημα καθήκοντος στο λειτούργημα του Αντιπροσώπου της Δικαστικής Αρχής». «Για την εκτέλεση μάλιστα των καθηκόντων τους», προσθέτει, «οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι δεν λαμβάνουν αμοιβή αλλά αποζημίωση. Η αποζημίωση αυτή πρέπει να είναι αξιοπρεπής και ανάλογη της ευθύνης και των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν». «Είναι αδιανόητο», συνεχίζει η επιστολή, «να αναγκάζονται Δικαστικοί Αντιπρόσωποι που καλούνται να μεταβούν εκτός της επαγγελματικής τους έδρας, συχνά σε δύσβατες ή απομακρυσμένες περιοχές-, τουλάχιστον δύο (2) μέρες πριν τις εκλογές, να χρηματοδοτούν εξ ιδίων τη διαδικασία».
Ο κ. Αλεξανδρής επισημαίνει τέλος,  ότι ο επανακαθορισμός της αποζημίωσης είναι αναγκαίος, προκειμένου να αρθεί η υφιστάμενη αδικία, ώστε να μπορέσουν οι ήδη κληρωθέντες Δικαστικοί Αντιπρόσωποι να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους, όπως αρμόζει σε συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης στην ύψιστη δημοκρατική θεσμική λειτουργία.
Σχετικός σύνδεσμος: Πρωτοφανές κούρεμα της εκλογικής αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη

Σχόλια

Ο χρήστης Μάριος Μαρινάκος είπε…
Θέσεις δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο δημοψήφισμα πληρώνονται τώρα...

ΝΑΙ, ε?
Να!

Αρθρογραφία

Αρθρογραφία
του Γιώργου Καζολέα, Δικηγόρου