Aπαραίτητα έγγραφα για τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές

Όχι σταυρός προτίμησης: Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης. Κατά την ψηφοφορία, δεν τίθεται στο ψηφοδέλτιο σταυρός προτίμησης υπέρ των υποψηφίων, δεδομένου ότι οι υποψήφιοι εκλέγονται κατά τη σειρά που αναγράφονται στο συνδυασμό του κόμματος (λίστα). Σε περίπτωση όμως που τεθεί από εκλογέα σταυρός προτίμησης, το ψηφοδέλτιο αυτό δεν είναι άκυρο, αλλά προσμετράται υπέρ του συνδυασμού. Έντυπα για τους δικαστικούς αντιπροσώπους: Στον διαδικτυακό τόπο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών eispa.gr μπορείτε να βρείτε ένα πλήθος από απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να έχει ο κάθε εκλογικός αντιπρόσωπος.
Κάνοντας click σε κάθε ένα από αυτά μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και να τα εκτυπώσετε.
Χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές της 20/9: Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 11 Ν. 3023/2002, όπως τροποποιήθηκε με τα άρθρα 9 και 33 Ν.4304/2014 (Α΄ 234), απαγορεύεται στα κόμματα και τους συνασπισμούς κομμάτων, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, να χορηγούν εισιτήρια για τη μετακίνηση των ετεροδημοτών ή να ναυλώνουν μεταφορικά μέσα. Η παράβαση της εκλογικής διάταξης επιφέρει τις νόμιμες κυρώσεις. Κατά μείζονα λόγο, απαγορεύεται η ανακοίνωση, η γνωστοποίηση και η με οποιοδήποτε τρόπο προβολή των ως άνω, μη νόμιμων, δραστηριοτήτων. 
Η διάταξη του άρθρου 29 παρ. 3 του Συντάγματος και διατάξεις της εκλογικής νομοθεσίας και του υπαλληλικού κώδικα, επιβάλλουν στους δικαστικούς και θρησκευτικούς λειτουργούς, και στους δημοσίους υπαλλήλους να τηρούν τις αρχές της ουδετερότητας και της αμεροληψίας της Διοίκησης. Πρόσωπα που κατέχουν δημόσιο αξίωμα ή υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης οφείλουν, ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο, να απέχουν από δηλώσεις υποστήριξης υπέρ συγκεκριμένου κόμματος ή αποδοκιμασίας κόμματος, επικαλούμενοι τη δημόσια ιδιότητά τους. Δείτε κι άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές εδώ

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά