Νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας: Πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι 22 Ιουλίου

Ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας είναι ένα από τα πρώτα μέτρα που πρέπει να υιοθετήσει η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με τους πιστωτές. Η κατάθεση στη Βουλή πρέπει να γίνει μέσα σε 48 ώρες και να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 22 Ιουλίου. Το σχέδιο με τις αλλαγές είναι εδώ και μήνες έτοιμο και είναι αυτό που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των δικηγόρων. Υπενθυμίζεται ότι έγινε δημοψήφισμα των δικηγόρων με το οποίο απορρίφθηκε ο νέος ΚΠολΔ ενώ πραγματοποιήθηκε πανελλαδική
αποχή διαρκείας. Κατ΄ αρχήν το νομοσχέδιο του Κώδικα  Πολιτικής Δικονομίας ήταν ήδη έτοιμο από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου. Παράλληλα, οι δικαστικές Ενώσεις είχαν ταχθεί με τις θέσεις του δικηγορικού κόσμου στο θέμα των τροπολογιών του Κώδικά Πολιτικής Δικονομίας.
Στις 18 Μαΐου 2015 ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης συγκρότησε τρεις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές. Η τρίτη νομοπαρασκευαστική επιτροπή ασχολήθηκε με τη σύνταξη νέου σχεδίου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και σύμφωνα με την υπουργική απόφαση έπρεπε να παραδώσει το τελικό κείμενο του επίμαχου Κώδικα στον κ. Παρασκευόπουλο στις 30 Ιουνίου 2015. Υπενθυμίζεται ότι ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας θα ψηφιστεί στην Βουλή με την διαδικασία των Κωδίκων, δηλαδή θα ψηφιστεί σε μια συνεδρίαση της Βουλής στο σύνολο του και όχι κατ΄ άρθρον, όπως γίνεται με τα άλλα νομοσχέδια. (protothema.gr)


Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά