1ο Διεθνές Νομικό Συνέδριο: Μήνυμα αγωνίας από τον επιχειρηματικό κόσμο

Έκκληση να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους έκανε ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος στην αυλαία του 1ουΔιεθνούς Νομικού Συνεδρίου το οποίο συνδιοργάνωσαν το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με την Αμερικανική Δικηγορική Ένωση  (American Bar Association) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος ΩΝΑΣΗ. Το διήμερο νομικό συνέδριο ολοκληρώθηκε  με την πραγματοποίηση επίσημου δείπνου και ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου.

Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα που απασχολεί την επιχειρηματική κοινότητα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας δηλώνοντας «Εύχομαι και εκφράζω την άποψη του συνόλου, του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, οι διαπραγματεύσεις να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό. Η συμφωνία να κλείσει και να επιβεβαιωθεί η θέση της χώρας μας, στην Ευρωζώνη». Συνεχίζοντας ανέφερε «Σήμερα μπροστά στο αβέβαιο μέλλον της πραγματικής οικονομίας και με την αδήριτη ανάγκη να αποκατασταθεί άμεσα η εμπιστοσύνη στην χώρα και στην οικονομία της. Μια συμφωνία με τις υποχωρήσεις και πιθανών τις υπερβάσεις που απαιτούνται είναι προτιμότερη από την μη συμφωνία».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, απάντησε στο μήνυμα αγωνίας που στέλνει ο επιχειρηματικός κόσμος «δια στόματος» Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για την δύσκολη θέση, της Ελληνικής οικονομίας δηλώνοντας « Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών δυνάμεων στο κοινοβούλιο και όλο το πολιτειακό σύστημα το οποίο έχει την ευθύνη, ο καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για την τύχη του τόπου, θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στην Ευρώπη γιατί αυτά είναι πράγματα αλληλένδετα». Κατά την διάρκεια της ομιλίας του υπογράμμισε επίσης ότι η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας, δεν αποτελεί τοπικό αλλά παγκόσμιο φαινόμενο και ότι δυστυχώς όπως ανέφερε «Βρισκόμαστε στο τέλος της αρχής και όχι στην αρχή του τέλους».
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των εταιριών:
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΜΠΑΧΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - HAHALIS & KOUNOUPIS, P.C. LAW OFFICES - POLES, TUBLIN, STRATAKIS & GONZALEZ, LLP – AIG - ΤΣΙΜΠΑΝΟΥΛΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - HUGHES HUBBARD AND REED - Ν. ΠΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - PAPAPOLITIS / PAPAPOLITIS LAW FIRM - NATIONAL CENTER FOR STATE COURTS - ET INDUSTRIES INC
Χορηγοί επικοινωνίας:
Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ & KATHIMERINI ENGLISH EDITION,  BUSINESS PARTNERS, LAWNET, E-ΘΕΜΙΣ, LEGALNEWS24, ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ, HUFFINGTON POST GREECE, NEWS 247

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά