Δίωρη διακοπή διαμαρτυρίας των δικαστικών υπαλλήλων στην Ευελπίδων τη Δευτέρα 25/5

φωτό: sdya.gr
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση δίωρων διακοπών διαμαρτυρίας σε όλες τις υπηρεσίες που στεγάζονται στη πρώην σχολή Ευελπίδων, για τις ελλείψεις προσωπικού στα δικαστήρια ξεκινώντας την ερχόμενη Δευτέρα 25 Μαίου 2015 από τις 9 έως τις 11 το πρωί. Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος έχει ως εξής: «Τα τελευταία χρόνια οι κενές θέσεις στις Γραμματείες όλων των Δικαστικών Υπηρεσιών έχουν ξεπεράσει σε αριθμό κάθε προηγούμενο (ξεπερνούν το 30%), με αποτέλεσμα οι Δικαστικοί υπάλληλοι που έχουν απομείνει να μη μπορούν να ανταποκριθούν στο φόρτο της ιδιαίτερα αυξημένης δικαστηριακής ύλης.
Οι επανειλημμένες δεσμεύσεις της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για κάλυψη των πραγματικών αναγκών έμειναν κενό γράμμα αφού ελάχιστοι υπάλληλοι ήρθαν στα Δικαστήρια. Οι υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν και σήμερα, αν υπολογίσουμε τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων, βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση.
Θα πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους αρμόδιους ότι δεν πάει άλλο με αυτά τα δεδομένα και ότι το υπάρχον προσωπικό δεν έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί στο μεγάλο όγκο εργασίας. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει την υποχρέωση, μέχρι την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, να βρει λύσεις στο μεγάλο αυτό πρόβλημα. Θα πρέπει ένας σημαντικός αριθμός από τους υπαλλήλους που ανακοίνωσε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (προσλήψεις παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και επαναπροσλήψεις όσων είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα), να οδηγηθεί στις Δικαστικές Υπηρεσίες. Ο Σύλλογός μας έχει καταθέσει στον Υπουργό Δικαιοσύνης αναλυτικό υπόμνημα με τις πραγματικές ανάγκες των Δικαστηρίων της Αθήνας. Το Δ. Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την πραγματοποίηση δίωρων διακοπών διαμαρτυρίας, για την ανάδειξη του θέματος, ξεκινώντας από την πρώην Σχολή Ευελπίδων.
ΔΕΥΤΕΡΑ 25/5/2015 ΔΙΩΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΠΟ 09.00 ΩΣ 11.00 ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ  και συγκέντρωση στο ισόγειο του κτιρίου 13 στις 9.30 π.μ.. Θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις στις άλλες υπηρεσίες".

Σχόλια