Πληρωμή εκλογικής αποζημίωσης: Οι τρεις ημέρες που έγιναν δεκαπέντε

Το αργότερο έως τις 14 Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση σε 50.000 δικαστικούς αντιπροσώπους, γραμματείς, εφόρους, αναπληρωτές εφόρους και αναπληρωτές δικαστικών αντιπροσώπων που μετείχαν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαΐου 2014. Οι τρεις ημέρες λοιπόν έγιναν δεκαπέντε και βάλε για την πληρωμή των δικαστικών αντιπροσώπων από το Κράτος, το οποίο κατά τα άλλα έδρασε ταχύτατα στο να παραδώσει τους διορισμούς πριν ενημερώσει τους διορισθέντες ότι θα αμειφθούν με το ποσό που προορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο για τις ευρωεκλογές αλλά θα κάνουν με την ευκαιρία και δύο γύρους δημοτικών και περιφερειακών εκλογών με χιλιάδες υποψήφιους, συνολικά δηλαδή πέντε κάλπες, ατέλειωτες ώρες εργασίας και στησίματος στην ουρά στα πρωτοδικεία με τους σάκους στην πλάτη.
Κι ενώ υποτίθεται εφευρέθηκαν σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα μέσω του gsis.gr που θα επιτάχυναν την καταβολή της συμβολικής αμοιβής σε όσους εκπλήρωσαν το πατριωτικό καθήκον και σύμφωνα με πληροφορίες τα χρήματα θα πιστώνονταν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαστικών αντιπροσώπων και των γραμματέων τους μέσα σε τρεις ημέρες από την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, ξαφνικά οι τρεις ημέρες πήραν κι αυτές όπως όλα συνήθως σε αυτή τη χώρα παράταση και έγιναν δεκαπέντε, ίσως και παραπάνω,με τελευταία πιθανή ημερομηνία σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου την 14η Ιουνίου. Κάτι που δεν σκέφτηκε η πολιτεία είναι η δυνατότητα υποβολής στο gsis και αίτησης εξαίρεσης από την καταβολή της αμοιβής, για όσους θα ήθελαν και τυπικά να δώσουν στην εργασία που παρείχαν αμιγώς εθελοντικό χαρακτήρα.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σύμφωνα με τον Πρόεδρφο του ΔΣ Αιγίου πάντως-βλ.δικηγόρο Δράμας- οι πληρωμες δεν αναμένονται πριν τον Αυγουστο -Σεπτεμβριο...ίδωμεν..αυτα να τα βλέπει ο σύλλογός μας που στο ίδιο παλαιο στιλ στέλνει απλώς παρακλητικές επιστολές για το ύψος της αποζημίωσης στους Υπουργούς..ό,τι καναν και οι προηγούμενες διοικήσεις δηλαδή.. περιμένουμε περισσότερα και πιο δυναμικά πράγματα από εσας κ.Αλεξανδρή..γι'αυτό εκλεγήκατε,αλλιώς μέναμε και με τον παλιό...
Ο χρήστης Πιπίνα Π. Κουμάντου είπε…
Είναι βολικός ο "καναπές της καταγγελτικής αβελτηρίας". συνάδελφε! Οι συνδικαλιστές μας είχαν μάθει ότι είναι οι "συγκλητικοί" του εκάστοτε "καίσαρα υπουργού". Πρέπει τώρα που ήρθαν τα "πάνω - κάτω" να μεταβληθούν σε ...επαναστάτες - μαχητές. Γίνεται; Δεν γίνεται!Σε ρωτώ : γιατί δεν είχαν τα κότσια να κηρύξουν αποχή εκείνες τις ημέρες. Ήταν η μόνη αποχή που χρειαζόταν....Όχι που εξαντλούν την δράση τους στις αποχές από τις υποθέσεις του ΙΚΑ!!Χρειάζεται να σύρουν σε ....διαπραγματεύσεις τον υπουργό για τα πλείστα όσα προβλήματα του κλάδου και αντ΄αυτού στέλνουν...οργισμένες ....επιστολές!
Ο χρήστης Legalnews24.gr είπε…
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας κα συνάδελφε.