Αλλαγές στον ΚΟΚ και στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης

Tης Αναστασίας Μήλιου, Δικηγόρου Αθηνών
Το Υπουργείο Μεταφορών προανήγγειλε αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) με βασικό στόχο την βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Το σχέδιο νόμου θα ολοκληρωθεί τους επόμενους τρεις μήνες. Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών έχει επεξεργαστεί 40 άρθρα του ΚΟΚ στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της αναθεώρησής του. Μία από τις αλλαγές που  προβλέπονται, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η μείωση των προστίμων των οδικών παραβάσεων, εφόσον όμως αυτές δεν σχετίζονται άμεσα με την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος. Στο στόχαστρο των αλλαγών μπαίνουν επίσης ο τρόπος χορήγησης διπλωμάτων οδήγησης στους νέους οδηγούς  αλλά και ο τρόπος επιλογής των εξεταστών ώστε η διαδικασία να είναι διαφανής και να εξαλειφθεί πλέον το δίπλωμα μετά πληρωμής.
Τα νέα εγχειρίδια οδήγησης και σημάτων προς τους υποψήφιους οδηγούς όλων των κατηγοριών οχημάτων είναι πλέον έτοιμα. Επίσης ολοκληρώθηκε   η δημιουργία μηχανογραφικής εφαρμογής για την εποπτεία του έργου των εξετάσεων.

Τέλος , προωθείται η μηχανοργάνωση της λειτουργίας των σχολών εκπαίδευσης και των υπηρεσιών Μεταφορών των περιφερειών της χώρας, με στόχο την καλύτερη εποπτεία, απλοποίηση και μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά